LGBTİ karşıtı yürüşe tepkiler sürüyor: İzin verenler, çağrısını kamu spotu yapanlar suç işliyor
18 Eylül’de İstanbul Saraçhane Parkı’nda “Büyük Aile Buluşması” adı altında yapılacak olan LGBTİ düşmanı mitinge tepkiler sürüyor.

Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), ‘Büyük Aile Buluşması’ adlı LGBTİ karşıtı yürüyüşün iptali için valiliğe ve kaymakamlığa başvurdu. Dilekçede, mitingin kamu düzeni ve güvenliği açısından tehdit oluşturduğu belirtildi.

Öte yandan SPoD, tüm siyasi partilere açık mektup yayımladı. Mektupta, “Yaşanan hedef göstermeler, nefret söylemleri ve tüm bunları yaygınlaştırmak adına düzenlenen yürüyüşe karşı tüm siyasi partileri LGBTİ+’larla dayanışmaya ve sürecin takipçisi olmaya çağırıyoruz” denildi.

RTÜK NEFRET SÖYLEMİNE ÇAĞIRAN VİDEOYU KAMU SPOTU YAPTI
18 Eylül’de İstanbul Saraçhane Parkı’nda “Büyük Aile Buluşması” adı altında yapılacak olan LGBTİ düşmanı mitingin tanıtım videosunun 'kamu spotu' olarak televizyonda gösterilmesini RTÜK oy çokluğu ile kabul etti.
EMEK PARTİSİ: NEFRET DEĞİL KARDEŞLİK KAZANSIN

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz sosyal medya hesabından “İstanbul Sözleşmesi ve LGBTİ’lerin hedefe konması nefret suçudur. Bu Pazar yapılması planlanan miting endişe vericidir, İstanbul Valiliği’nin izni kabul edilemez. ‘Kamu spotu’ diye yapılan çağrılara RTÜK’ün onay vermesi nefret suçunun kabulüdür. Nefret değil kardeşlik kazansın.” mesajını yayımladı.

TİP: NEFRETİN MEŞRULAŞTIRILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Türkiye İşçi Partisi LGBTİ+ Komisyonu da "Nefretin meşrulaştırılmasına izin vermeyeceğiz" denilen paylaşımda, "LGBTİ+ları hedef alacak nefret mitingine izin verilmesi kabul edilemez. İnsanca onurlu bir yaşam hakkı için mücadele eden LGBTİ+ların maruz kaldığı hak ihlallerinin takipçisi olacağız" dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Oya Ersoy da RTÜK’ün Yesevi Alperen Ocağı’nın düzenleyeceği LGBTİ karşıtı yürüyüşün tanıtım videosunu kamu spotu adı altında yayınlamasını Meclis gündemine taşımıştı.

KADIN SAVUNMASI: İZİN VERENLER SUÇ İŞLİYOR

Kadın Savunması Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Pazar günü yapılması planlanan LGBTİ+ karşıtı eylemi organize edenler, eyleme izin veren İstanbul Valiliği, eylemin çağrı videosunu "kamu spotu" adı altında yayınlamaya izin veren RTÜK suç işliyor! Ayrımcılık suçtur!" dedi.

KCDP: HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK EDENLER SİZLERSİNİZ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, "Asıl halkı kin ve düşmanlığa sevk edenler sizlersiniz. Özgürlüklerimizden vazgeçmeyeceğiz, mücadelemizle eşit özgür yaşayacağız" dedi.

LGBTİ aileleri yürüyüşe dair açıklama yapmıştı: '18 Eylül Büyük Aile Buluşması'nı düzenleyenlere soruyoruz!

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları: '18 Eylül Büyük Aile...

18 Eylül'de gerçekleşecek LGBTİ karşıtı yürüyüşe dair Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İterseks+ Ail...

LGBTİ+ aileleri: Çocuklarımızı hedef göstermekten...

LGBTİ+ aileleri Ticaret Bakanlığının ‘LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresiyle satışa sunul...

Üniversitelerde kadın ve LGBTİ mücadelesinin göste...

Ekmek ve Gül’ün ‘Üniversitelerdeki Kadın ve LGBTİ Toplulukları tartışıyor’ dosyasından çıkan sonuçla...