Kartal’da istismarcı öğretmenin 2. duruşması görülecek
Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesinde yaşanan istismarın ikinci duruşması 30 Ekim’de görülecek. Aile tüm kadınlardan dayanışma bekliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesinde öğretmen olan H.Ç. bir kız öğrenciyi istismar etti. Olayın ortaya çıkması üzerine mart ayında tutuklanan İngilizce öğretmeni H.Ç. 21 Haziran’da ilk duruşmada mesajları ve video görüntüleri olmasına rağmen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın ikinci duruşması 30 Ekim Pazartesi günü görülecek.

‘KİM BİLİR KAÇ ÖĞRENCİYİ DAHA İSTİSMAR ETTİ’

İstismara maruz bırakılan öğrencinin annesi H.G., bu süreç içinde H.Ç.’nin serbest bırakılması karşısında şaşkınlığa uğradığını ve tedirgin olduğunu söyledi. 2. duruşma yaklaşırken, istismarcı öğretmenin kesinlikle ceza almasını ve meslekten men edilmesini istediğini söyleyen H.G., “Başlangıçta sadece benim kızımı savunmasız gördüğü için böyle yaptığını düşünmüştüm, ancak şimdi düşününce kim bilir kaç öğrenciyi daha istismar etti, çocuklar ağızlarını açamadılar. Serbest kalırsa ve bunlar yeniden yaşanırsa ne olacak? ” dedi.

‘KIZIM DAVAYA DAİR SORUMLULUK HİSSEDİYOR’

Kızının ve kendisinin de bu süreçte oldukça yıprandığını söyleyen H.G., failin tutuksuz yargılanma kararından sonra kendi önlemini aldığını belirterek kızını babasının yanına gönderdiğini ifade etti. Kızının dava sürecine dair sorumluluk hissettiğini paylaşan H.G., “Kızım eğer olur da bu adam serbest kalıp görevine dönerse ve başka arkadaşlarına da bunu yaşatırsa ne diyeceğini bilemiyor. Hiçbir çocuk bunu yaşamamalı.” dedi.

2. duruşmaya giderken, tüm kadınlardan destek beklediklerini belirten H.G., adalet için kadınların yan yana gelmeleri gerektiğini ifade ediyor. Bu süreçte kendisine ve kızına destek olan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ve dernek başkanı Adile Doğan’a teşekkürlerini iletiyor.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
İstismar davasında tutuksuz yargılama kararı veril...

Türk Kızılayı Kartal Anadolu Lisesi’nde öğrencisini cinsel taciz eden öğretmen H.Ç. 21 Haziran'da ma...

8 maddede çocuk istismarıyla ilgili doğru bildiğin...

Çocuk istismarı haberleri her geçen gün artıyor, ailelerin tedirginliği de öyle. Peki çocuk istismar...

İstismar ettiği öğrenciyi cezaevinden tehdit etti!

Sistematik olarak kız öğrencileri istismar eden öğretmen, istismar ettiği öğrenciye kaldığı cezaevin...