Kadınlar eylemlerini Meclise taşıdı
Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı ile Mağdur Hakları Yasa Tasarısına karşı Meclis önünde eylem yapmak isteyen kadınlara polis engel oldu. Kadınlar eylemlerini Meclis içinde yaptı.

Müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısı ile mağdur hakları yasa tasarısına karşı “Bu yasalar böyle geçmez” dün pek çok ilde eylem yapan kadınlar bugün de Meclis önünde eylem yaparak milletvekillerine seslenmek için bir araya geldi. Meclis Dikmen Kapısında basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara polis izin vermedi.
CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın da destek olmak için geldiği açıklama sırasında polisle kadınlar arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polis amirlerinin kadınlara sözlü sataşması dikkat çekti. CHP’li Sarıhan’ın araya girmesi sonucu kadınların Meclis içerisinde açıklama yapmasına izin verildi. Meclisteki açıklamaya katılmak isteyen kadınlar tek tek ismini yazdırdıktan sonra içeriye girebildi.


Tek tek kimlik kontrolü yapılarak içeri alınan kadınlar Meclis içinde açıklama yaparak milletvekillerine seslendi. Eşitsizliği daha da artıran, kadınların temel sorunlarına çare olmayan, kadınları daha da mağdur hale getirecek yasalara izin vermeyeceklerini söyleyen kadınlara HDP ve CHP'li kadın vekiller de destek verdi.



İlgili haberler
5 Maddede Müftülere Nikâh yetkisine neden ‘hayır’...

Meclis’e sunulan Nüfus Hizmetleri Kanun Tasarısı kadınların medeni haklarının tırpanlanmasının önünü...

Mağdur Hakları Yasa Tasarısı kadınları ‘mağdur’ ed...

“Mağdur Hakları Yasa tasarısı kadınların şiddetten uzaklaşmasını ve güçlenmesini değil ailenin korun...

Kadınlar sokakta: Bu yasalar böyle geçmez!

Kadınlar, müftülere nikah yetkisi veren yasa tasarısına ve Mağdur Hakları Yasa Tasarısına karşı mecl...