Direnişteki Polonez işçilerine polis müdahale etti
Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişe geçen Polonez işçilerine polis müdahale etti. Polis işçilere biber gazı sıkarken gazdan etkilenen çocuklar ve baygınlık geçiren işçiler oldu.

İstanbul Çatalca’da bulunan Yaklaşık 360 işçinin çalıştığı Polonez fabrikasında Tek Gıda-İş sendikasında örgütlenen işçiler işten çıkarıldı. Kod-46 ile işten çıkarılan işçi sayısı 127’i aşarken, fabrika önünde direnişini sürdüren işçilerin önüne dikilen polis barikatı, direnişteki işçilere biber gazıyla müdahale etti.

Çocuklarıyla birlikte fabrika önünde bekleyen işçilere uyarıda bulunmadan sıkılan gaz nedeniyle baygınlık geçiren işçiler oldu.

İŞÇİ ÇOCUKLARI DA GAZDAN ETKİLENDİ

Yüzde 77’sine Arap sermayesi Ürdün tekeli Siniora Food’un sahip olduğu Polonez’de işçiler ağır çalışma şartlarına ve düşük ücretlerine karşı Tek Gıda-İş’te örgütlenmiş, sendikalaştıkları için 100 işçi işten atılmıştı. Fabrikanın önünde günlerdir hakları için mücadele eden Polonez işçileri dün akşam polis müdahalesine maruz kaldı. Fabrika ile işçilerin arasında duran polis barikatı işçilere müdahalede bulunurken, biber gazı sıktı. Tek Gıda-İş müdahalede yararlanan işçiler olduğu bilgisini paylaşırken direnişteki işçilerin küçük çocuklarının da olduğu, onların da biber gazından etkilendiğini bildirildi. Müdahaleye tepki gösteren işçiler, “Ya bizim ölümüzü çiğneyecekler ya da izin verecekler” diyerek haykırırken “direne direne kazanacağız” sloganları attı.

Öte yandan sendika daha önce 40 ton ürünün çıkarıldığı fabrikadan direniş günlerinde 3-4 ton ürünün ancak çıkarıldığını söyledi. İşçiler atılan işçilerin geri alınmasını, sendikal hak talepleri karşılanana kadar mücadelesine kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

İlgili haberler
Grevdeki Yolbulan işçilerinin aileleri: Çocuklarım...

Yolbulan Metal fabrikasında, 20 Haziran’dan bu yana düşük ücretlere karşı grevde olan işçilerin aile...

Çiğli Belediyesi işçileri: İşçi kıyımının kılıfı t...

Yerel seçimlerin ardından işten atılan Çiğli Belediyesi işçileri 13 gündür CHP Genel Merkezi önünde...

Kadın işçilerden grevdeki Mersen işçilerine destek...

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’in 2022 yılında yetki aldığı Mersen’de işçiler greve çıktı. Birleşik...