BORKAD'lı kadınlar 8 Mart öncesi kahvaltıda buluştu
Bornova Kadın Dayanışma Derneği, 8 Mart öncesi kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Bornova Atatürk Mahallesi'ndeki Dersimliler Derneği'nde gerçekleştirilen etkinlikte konuşma yapan dernek başkanı Zeynep Reyşen, “8 Mart dünya kadınlarının mücadele günü, 8 Mart’a Dünya Emekçi Kadınlar Günü ismini veren işçi emekçi kadınların mücadelesi günümüzü aydınlatıyor. Urfa'da Özak Tekstil'de çalışan işçiler, genel olarak kadın işçiler, sendikal seçme hakkının ellerinden alınmasına, mobbinge, baskıya, tacize ve ayrımcılığa karşı direniyorlar. Ülkemizde hemen her yerde irili ufaklı direnişler devam ediyor. 8 Mart'ta haklarımız ve hayatlarımız için alanlarda olmalıyız” dedi.



Kadınların gasbedilen hakları ve ellerinden alınan gelecekleri için 8 Mart'ta alanlara çıkma çağrısında bulunan Reyşen, “8 Mart'ta bir daha sesimizi yükseltelim: Kadın cinayetleri son bulana kadar, failleri koruyanlar, aklayanlar hesap verene, eşit bir yaşamı elde edene kadar mücadelemiz sürecek. Sokaklara çıkan biz kadınlar eşit, şiddetsiz, özgür bir yaşamı mutlaka kazanacağız. Yaşasın 8 Mart, yaşasın kadın dayanışması!” dedi.

Etkinlik sonunda Reyşen, İzmir Kadın Platformu'nun 8 Mart Cuma günü, saat 18.30'da, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleştireceği eyleme dernek olarak katılacaklarını söyledi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Tarihin tozlu sayfalarında değil işçi kadınların m...

8 Mart geldi çattı. Tüm takvimlerden, yer kürenin her bir parçasından biriktirdiği eşitlik türküsünü...

Açız maçız ama varız kardeşlerim…

Her yıl, asgari ücretle kaç tavuk döner alabiliyoruz hesabını yaparız. Bu yıl tavuk dönerin yerini e...

İşçi kadınlar kentlerini yönetmeye aday

İki kadın işçi, kentlerini kâr ve rant hırsıyla yönetenlerin karşısında işçi ve emekçilerin ihtiyaçl...