Bağcılar’daki çocuk istismarına 293 yıl 6 ay ceza
Bağcılar’da 11 yaşındaki M.Y.’ye istismarda bulunan Metin Şenay 293 yıl 6 ay hapis cezasına ve 1 milyon 683 bin lira para cezasına çarptırıldı.

İstanbul Bağcılar Yenimahalle’de en az dört çocuğu istismar eden Metin Şenay’a ilişkin davanın karar duruşması Bakırköy 24’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Bir önceki duruşmada dosyaya gizlilik kararı getirilmesi sebebiyle duruşmaya gazetecilerin ve duruşmayı izlemek isteyen yurttaşların katılımına izin verilmedi. Hakkında düzenlenen iddianamede 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen Şenay, 293 yıl 6 ay hapis cezasına ve 1 milyon 683 bin lira para cezasına çarptırıldı.

DAHA ÖNCE AYNI SUÇTAN BERAAT ALMIŞTI

25 Mayıs 2023’te tutuklanan Metin Şenay hakkında 4 mağdura karşı zincirleme olarak cebir, tehdit veya hile kullanarak çocuğu cinsel amaçla hürriyetinden yoksun kılma, zincirleme olarak 12 yaşını tamamlamamış çocuğun nitelikli cinsel istismarı, müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak ve cebir, tehdit veya hile kullanarak silahla ve cinsel amaçla çocuğu hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 331 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyordu. İddianamede Şenay’ın 2009’da yine çocuğun cinsel istismarı suçundan 12 yıl ceza almış ancak Yargıtay, somut delil yetersizliği gerekçesiyle cezayı bozmuş ve sanığın beraatine karar vermişti.

DOSYA NEDEN GENİŞLETİLMİYOR?

Metin Şenay’ın dükkanının arkasına ses yalıtımlı bir bölme yaptırdığı, çocuklara bu odada cinsel saldırıda bulunduğu ve kamerayla istismar anlarını kaydettiği ortaya çıkmıştı. Şenay’ın daha önce de istismar ettiği çok sayıda çocuğa ait bu görüntüleri de şifreli bir hard diske aktardığı iddia edilmişti. Ancak bir önceki duruşmada avukatların kovuşturmanın genişletilmesi talepleri reddedilmişti. Yine avukatların müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak suçuna ilişkin ve bu suça başka kimlerin iştirak ettiğinin tespit edilmesine ilişkin yaptığı başvurular da reddedildi. Dosya genişletilmeyerek Şenay’ın kaydettiği görüntülere kimlere sattığı ve bu suça kimlerin iştirak ettiği belirlenmedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül