Amed Şiddetle Mücadele Ağı: 'LGBTİ'lerin haklarını savunmaya devam edeceğiz'
Amed Şiddetle Mücadele Ağı Bileşenleri, 14 Eylül’de katledilen Sudenaz U.’nun öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı: 'Nefrete karşı dayanışma için ses yükselteceğiz'

Amed Şiddetle Mücadele Ağı Bileşenleri, 14 Eylül’de katledilen Sudenaz U.’nun öldürülmesine ilişkin Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Sur Ajansın haberine göre açıklamayı yapan Barış İçin Kültürel Araştırmalar Derneği Üyesi Atalay Göçer, 14 Eylül gecesi Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde kesici aletle saldırıya uğrayan Sudenaz U.’nun 15 Eylül sabahı yaşamını yitirdiğini hatırlattı. Göçer, “Bu olay, bir nefret cinayetidir ve LGBTİ+’lara karşı yükselen şiddet dalgasının bir tezahürüdür” dedi.

Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilen “büyük aile buluşması” mitingini hatırlatan Göçer, mitingde LGBTİ’lere karşı nefret söylemlerinin dile getirildiğini belirtti.

NEFRETE KARŞI DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Göçer, “Henüz Sudenaz’ın ölümünün acısı tazeyken bir başka trans arkadaşımız G.E.’nin gasp ve işkenceye maruz kaldığı haberini aldık" diyerek bu iki olayın bir hafta içinde gerçekleşmiş olmasının LGBTİ'lere yönelik artan şiddetin ciddiyetini gösterdiğini söyledi. Göçer, "Bizler, LGBTİ+’lar ve insan hakları savunucuları olarak, nefretin ve şiddetin normalleştirildiği bu düzeni reddediyoruz" ifadelerini kullanarak LGBTİ'lerin haklarını savunmaya, devletin haksız tahrik indirimi ve cezasızlık politikalarına karşı mücadele etmeye devam edeceklerini bildirdi.

Tüm toplumsal muhalefete nefret suçlarına karşı sorumluluk alma çağrısında bulunan Göçer, nefrete karşı dayanışma, adalet ve eşitlik için ses yükseltmeye devam edeceklerinin söyledi. 

Fotoğraf: Hülya Çetinkaya / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
Gürcistan'da LGBTİ karşıtı yasa çıkar çıkmaz, bir...

Gürcistan Parlamentosu LGBTİ karşıtı yeni bir yasayı onayladı. Yasanın onaylanmasından bir gün sonra...

İstanbul'da bir erkek bir trans kadına saldırdı |...

2 gün önce İstanbul'un Bakırköy ilçesinde bir trans kadın, bir erkek tarafından tacize ve bıçaklı sa...

Adana LGBTİ+ Dayanışması: Sınır dışı edilen mültec...

Adana LGBTİ+ Dayanışması sosyal medyadan yaptığı açıklamada Suriyeli trans kadın M.E'nin sınırdışı e...