AKP’den muhtaç ailelere eğitim için sadaka
AKP iktidarının, sosyal güvencesi olmayan ve yardıma muhtaç ailelerin okuyan çocuklarına verdiği ‘şartlı eğitim yardımı’nın günlük 3 TL olduğu ortaya çıktı.

Okullar binbir sorun ve katlanan eğitim masraflarıyla açılırken AKP iktidarının, sosyal güvencesi olmayan ve yardıma muhtaç ailelerin okuyan çocuklarına verdiği ‘şartlı eğitim yardımı’nın günlük 3 TL olduğu ortaya çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Orhan Sümer’in, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına verdiği soru önergesine gelen yanıtta yardıma muhtaç ailelere örgün eğitimdeki çocuğu için aylık 90 TL verildiği belirtildi. Sümer, yazılı soru önergesine gelen cevap hakkında açıklamalarda bulundu.

ÖĞRENCİYE VERDİKLERİ DEĞER BU

“Gelir durumu hiç iyi olmayan, yardıma muhtaç ailelerin çocuklarına bakanlık olarak ne destek veriyorsunuz?​” diye sorduğunu belirten Sümer “Maalesef gelen cevap içler acısı” dedi. Sümer, bakanlığın cevap yazısında verilen rakamları paylaştı: “Sosyal güvencesi olmayan bir ailenin ilkokula giden erkek çocuğu için aylık 90 TL, kız çocuğu için 100 TL. Eğer çocuk orta okula gidiyorsa erkek çocuğa 130 TL, kız çocuğa 150 TL ödeme yapılmaktadır.” Aylık 90 TL yardımın çocuğun günlük harçlığının 3 TL olması anlamına geldiğine dikkati çeken Sümer “İhtiyaç sahibi öğrenciye devletin verdiği değer günlük 3 TL. Bu çocuklar günlük 3 TL’ye bırakın okula gitmeyi tek bir simit bile alamazlar” tepkisini gösterdi.

Fotoğraf: Pixabay