Adana’da kadınlar savaşa karşı 8 Mart eylemlerine çağrı yaptı
Adana Kadın Platformu bildiri dağıtarak kadınları 8 Mart mitingine çağırdı.

Baraj Yolu Gençlik Meydanı’nda bir araya gelen kadınlar bildiri dağıtarak 8 Mart eylemlerine çağrı yaptı. Kadınlar 6 Mart Pazar günü 14.00’da Kasım Gülek Köprüsü üzerinden başlayan yürüyüş sonunda Uğur Mumcu Medyanı’nda miting ve 8 Mart günü 5 Ocak Meydanı’ndan Atatürk Parkı’na 18.30’da gece yürüyüşü yapacak.  

Basın metnini okuyan Ayşe Bezeğiş, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaş politikaları karşısında barışı savunduklarını belirterek “Krizin faturasının kendilerine kesilmesine, işsizliğe, güvencesiz esnek çalışmaya, yoksulluğa, krizlerin faturasının bize kesilmesine karşı isyanımız var” dedi.


'KRİZİN FATURASININ BİZE ÖDETİLMESİNE KARŞI ALANLARDAYIZ'

Kapitalist sistemin yarattığı eşitsizlik, ayrımcılık ve sömürünün her geçen gün derinleştiğini ifade eden Bezeğiş, “Mücadelelerle kazanılan haklarımıza sahip çıkmak, isyanımızı ve taleplerimizi haykırmak için bu 8 Mart'ta da Adanalı kadınlar ve LGBTİ+'lar olarak alanlardayız. Ücretli, ücretsiz emek sömürüsüne, işsizliğe, güvencesiz esnek çalışmaya, yoksulluğa, krizlerin faturasının bize kesilmesine karşı isyanımız var” dedi.


İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilip 6284’ü etkin uygulanmamasına, kadın cinayetlerine, trans cinayetlerine karşı alanda olduklarını ifade eden Bezeğiş, şunları söyledi:

“KHK’larla, kayyumlarla, kadın örgütlerine yapılan saldırılar ve kadın dayanışma merkezlerinin kapatılması sonucu binlerce kadının erkek şiddetine maruz bırakılmasına; patriarkaya karşı mücadele eden kadınların sindirilmeye çalışılmasına ve tutuklanmasına karşı isyanımız var. LGBTİQ+’ların yaşam hakkına saldıranlara karşı isyanımız var. Nafaka halkımızın sınırlandırmasına, yasal boşanma usulünün değiştirilmesine ve aile hukukunun yargı güvencesinden yoksun kılınacağı aile arabulucuğuna ‘hayır’ diyoruz. Biz kadınlar için daha fazla yoksulluk, şiddet, göç ve ayrımcılık anlamına gelen savaş politikaları karşısında barış diyoruz.”

Fotoğraflar: Evrensel

İlgili haberler
Adana Kadın Platformu: Yaşamı savunmaya devam edec...

Adana Kadın Platformu, intihara sürüklenen ve siyasi tutumlarından dolayı hukuksuz uygulamalarla bas...

Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...

Genişleyen öfkeyi dayanak almak, örgütlenmesine da...

Boşuna değil son günlerin tüm direnişlerinde iki sloganın öne çıkması… 'Birleşe birleşe kazanacağız'...