Sitemizin kurulduğundan beri en sevilen bölümlerinden biri “Günün…” köşesi. Son 1 yılda en çok tıklanan içeriğimiz “Günün Bilgisi: Adet gecikmesi hamilelik belirtisi olmayabilir” başlıklı yazımız oldu. En çok tıklanan Günün Şarkısı ise Ederlezi oldu. Sitemizin en çok tıklanan sağlık yazısı ise “Vajinal Akıntı: Bedenimizin salgıladığı sıvılarla barışalım” yazısı oldu.
Son 1 yılda en çok içeriğin görüntülendiği bölümümüz 1 milyon 957 bin 687 tıkla Haklarımız Var oldu.
Haklarımız Var bölümümüzde en çok tıklanan 5 içeriğimiz şöyle:
* İhbar süresi işçi için de söz konusudur
* Engellilerde erken emeklilik için en az yüzde 40 engellilik şartı var
* Hamilelik nedeniyle işten çıkarma yasaya aykırıdır
* Emekli kadının babasından yetim aylığı alması ancak bir koşulda mümkündür
* Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?
Sitemizi 11 ayrı sosyal ağdan takipçi ziyaret ediyor. Sitemize gelen okuyucularımızın yüzde 72’si Facebook paylaşımlarımız üzerinden içeriklerimize ulaşıyor. Sosyal ağlarda ikinci sırada ise yüzde 18 ile Twitter üzerinden içeriklerimize ulaşanlar var. Yüzde 10’luk geri kalan ise whatsapp, Instagram, telegram, Youtube üzerinden sitemize ulaşıyor.
Kadınların en çok kullandığı sosyal ağlardan biri olan Instagram üzerinden okuyucu sayımız henüz epey az, bunda bizim de Instagram hesabımızı yeterince aktif kullanamıyor oluşumuz da etkili elbette. Instagram hesabımızı daha çok güçlendirmek için 2020’de çok çabalayacağız, siz de Instagram hesabımızın daha çok duyurulması için yardımcı olursanız çok seviniriz :) Instagram hesabımıza gitmek için TIKLAYINIZ.
BİR KİTABIMIZ, BİR DE ÖDÜLÜMÜZ OLDU!
2019’da Ekmek ve Gül’ün çabaları iki güzel sonuç ortaya çıkardı:
Birincisi; “Haklarımız Var” kitabımızın Kor Kitap etiketiyle 8 Mart’ta okuyucularıyla buluşmasıydı.
Onur Bakır’ın kaleme aldığı kitap, 100 soruya verilen 100 yanıtla kadın işçilerin haklarını masaya yatırıyor. Sitemizde yer alan “İşçi Kadınlar Soruyor, Ekmek ve Gül Yanıtlıyor” köşesine 2018 yılında gelen sorular ve verilen yanıtlardan derlediğimiz kitap, bir yandan mevcut hakların sonuna kadar kullanılabilmesinin yol ve yöntemlerini sunarken, bu hakların neden yetersiz kaldığını ve nasıl geliştirilebileceğini ele alıyor.
İkincisi ise Ankara muhabirimiz Burcu Yıldırım’ın, çocuk istismarını konu edinen ve istismar vakalarını takip eden haberleri ile Çocuğun İnsan Hakları Ödülüne layık görülmesi oldu. Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana verilen Çocuğun İnsan Hakları Ödülü, Burcu Yıldırım’ın da bulunduğu üç gazeteciye verildi. Çok gururluyuz!
2020’de daha çok çalışacağız, daha çok kadınla buluşacağız, daha çok kadınla birlikte yürüyeceğiz ve kadınların eşit, özgür, mutlu yaşadığı bir dünyayı kurmak için daha çok mücadele edeceğiz!
Şimdiden hepinize mutlu yıllar!
İlgili haberler
2018 kadınlar için nasıl bir yıl oldu?
2018 yılı kadınlar için nasıl geçti? Kadınların kazanımları, hak kayıpları ve mücadeleleri açısından...
2018 kadın emekçiler için nasıl bir yıldı?
2018 yılında kadınların iş cinayetleri, işsizlik, kriz, ayrımcılık, eşitsizlik, mobbing, güvencesiz...
GÜNÜN RAKAMI: 2018 yılında 379 milyon kadın aile i...
Kadın, Barış ve Güvenlik Endeksi raporuna göre, 2018 yılında 379 milyon kadının aile içi şiddete mar...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.