* 2018’in ilk dokuz ayında Afganistan’da 5 bin çocuk ya öldürüldü ya da sakat kaldı. Afganistan’da, bomba, mermi veya atıldıktan sonra patlamamış bombaların patlamasıyla ölenlerin yüzde 89’unu çocuklar oluşturuyor.
* Kamerun’un kuzey batı ve güney batı bölgelerinde çıkan ayaklanmalar çatışmalara dönüştü. Çatışmaların en büyük kurbanları çocuklar oldu. Ayaklanmacılar genellikle okulları, öğrencileri ve öğretmenleri hedef aldı. Geçtiğimiz kasım ayında bir okuldan 80 kişi kaçırıldı. Çıkan çatışmalar nedeniyle bugüne dek 93 köy tahrip edildi.
* Orta Afrika Cumhuriyetindeki üç çocuktan ikisinin insani yardıma ihtiyacı var. Ülkede birçoğu yerinden edilmiş olan çocuklar ailelerinden ayrı yaşıyor. Her üç çocuktan ikisi, kronik yetersiz beslenme sorunu yaşıyor.
* Myanmar’daki Arakanlı mülteciler ve özellikle çocuklar oldukça zor durumda. Çocukların, Arakan eyaletinin merkezindeki sağlık ve eğitim hizmetlerine erişimi engelleniyor.
* 2018 yılının ilk dokuz ayında, Somali’de çatışan taraflar 1800 çocuğu silah altına aldı. 1278 çocuk silah altına alınmak için kaçırıldı.
* Doğu Ukrayna’da eğitim sisteminin çökmesi nedeniyle, 700 bin kız ve erkek öğrenci tehlikeli ve kırılgan koşullarda öğrenim yapmak zorunda kaldı. Birçok öğrenci kurşun delikleriyle dolu sınıflarda eğitim görüyor. Okul bahçelerindeki patlamamış mühimmatlar çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor.
Kaynak: Umut Vakfı
İlgili haberler
Bireysel silahlanmada kadınlar namlunun ucunda!
Bireysel silahlanma Türkiye’de kontrolsüz biçimde artış gösterirken bu durum kadın cinayetlerini de...
Çocuk istismarına çocuk kitapları üzerinden bakıld...
Ankara’da, Çocuklar İçin Daha İyi Bir Dünya Girişimi çocuk kitapları üzerinden çocuk istismarı değer...
GÜNÜN RAKAMI: Silahlı ölüm ve yaralanmalar yüzde 6...
Umut Vakfı ‘Türkiye Silahlı Şiddet Haritası 2018 Raporuna’ göre sonu yaralama ve öldürmeye varan sil...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.