Tacize dayanamadı, öldürdü
Kendisini sistematik olarak taciz eden erkeği artık dayanamayarak öldürmek zorunda kalan Ayşe G. 8 aylık bebeğiyle birlikte tutuklanarak cezaevine götürüldü.

İstanbul Kağıthane’de 3 çocuk annesi Ayşe G. isimli kadın yıllardır kendisini taciz eden eski komşusu Cengiz K.’yı kapısına dayanınca silahla vurdu. Sözcü’den Tugay Saday’ın haberine göre çok sayıda suçtan kaydı olan ve cezaevinden yeni çıktığı öğrenilen Cengiz K. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 8 aylık bebeği ile polise teslim olan Ayşe G. ifadesinde, “Tacizlerine artık dayanamadım” dedi.

27 yaşındaki Ayşe G. Tuzla'da yaşadıkları dönem, eşi Yaşar G.'nin arkadaşı ve eski komşuları olan Cengiz K. (35) tarafından sistematik olarak taciz edilmeye başlandı. Tacizlerin artması üzerine Ayşe G. ve Yaşar G. çifti Kağıthane'ye taşındı. Cengiz K. ise oto hırsızlığı suçundan cezaevine girince çift rahat nefes aldı. Bir süre önce cezaevinden çıkan Cengiz K. Ayşe G.'nin Kağıthane'ye bağlı Çağlayan'daki evini bularak tekrar taciz etmeye başladı. Cengiz K. yine Ayşe G.'nin evine giderek kapısını çaldı. Karşısında tacizcisini gören genç kadın, kapıyı kapatarak içeri kaçtı. Israrla kapının çalınması üzerine evde bulunan tabancayı alan genç kadın Cengiz K.'ya ateş etti.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan müdahalenin ardından hastaneye sevk edilen Cengiz K.'nın hayatını kaybettiği belirlenirken, genç kadın ise 8 aylık bebeği ile polise teslim oldu.

‘ARTIK DAYANAMADIM’
Emniyete götürülen genç kadının ifadesinde, “Cengiz K. Tuzla'da otururken, hem komşumuz hem de eşimin arkadaşıydı. Bir süre sonra beni taciz etmeye başladı. Bunun üzerine Tuzla'dan Kağıthane'ye taşındık. Adresimizi bulup yine taciz etmek isteyince artık dayanamayarak olayı gerçekleştirdim” dedi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen Ayşe G. tutuklandı.

İlgili haberler
Yasemin Çakal’a 15 yıl hapis cezası

Yasemin Çakal’ın, beraat etmesi için başvurulan İstinaf Mahkemesi tarafından 15 yıl hapis cezası ver...

Nevin için adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz!

Bursa Kadın Platformu, yayımladıkları basın metniyle Nevin Yıldırım için Yargıtay tarafından onanan...

Name Öztürk cezaevinde yaşadıklarını anlattı: Kadı...

Sistematik olarak şiddet gördüğü eşini öldürmek zorunda kalan Name Öztürk, kadın dayanışmasının kend...