Stajyer avukata cinsel saldırıda bulunan Avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı
Yanında stajyerlik yapan hukuk fakültesi öğrencisini tecavüze maruz bırakan avukat Muhittin Köylüoğlu tutuklandı.

Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Öykü A., geçen günlerde sosyal medya hesabından bir avukatın ofisinde tecavüze uğradığını paylaşmıştı. Çok sayıda destek mesajı alan Öykü A., Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek avukat Muhittin Köylüoğlu hakkında “nitelikli cinsel saldırı”, “cinsel taciz”, “cebir ve şiddet kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “şantaj” suçlarından şikayetçi olmuştu.

Hakkında soruşturma başlatılan ve ardından gözaltına alınan avukat Muhittin Köylüoğlu, Bakırköy Adliyesi’nde tutuklama talebiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklandı. Mahkeme kuvvetli suç şüphesi nedeniyle fail Muhittin Köylüoğlu’nu “cinsel saldırı” ve “nitelikli cinsel saldırı” suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

NE OLMUŞTU?
Daha önce, beraber yaşadığı kadına da şiddet ve ölümle tehdit suçlaması olan Muhittin Köylüoğlu’na İstanbul Barosu 2018’den beri hiçbir işlem yapmamıştı. Muhittin Köylüoğlu’nun tacize maruz bıraktığı kadınlara, “Benim arkamda İstanbul Barosu var” dediği ileri sürüldü. Muhittin Köylüoğlu, 2017 yılında da eşine yönelik şiddet iddialarıyla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz günlerde @MerhabaOyku isimli kullanıcı adı ile sosyal medyadan yaşadıklarını anlatan Öykü A., Muhittin Köylüoğlu tarafından maruz kaldığı tecavüzü anlatınca birçok kadın aynı avukat tarafından yaşadıklarını #ÖykülerinSesiOl etiketi ile açıklamıştı.

İlgili haberler
Cinsel saldırı davasında sanık avukatından müşteki...

Antalya'da görülen cinsel saldırı davasında sanıklar suçlamayı reddederken; sanık avukatının tanık a...

Dersim’de panel: Cinsel dokunulmazlığa karşı nasıl...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği çağrısıyla kadınlar ‘Cinsel dokunulmazlığa karşı nasıl bakmal...

Cinsel saldırıyla suçlanan Avukat Muhittin Köylüoğ...

Öykü isimli stajyer avukatın cinsel saldırı ve tehdit suçlamalarının ardından Avukat Muhittin Köylüo...