Sokak ortasında bir erkek birlikte yaşadığı kadına öldüresiye şiddet uyguladı
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Yılmaz Akman (37), birlikte yaşadığı S.N.A.'ya (19) 3 yaşındaki oğlunun önünde öldüresiye şiddet uyguladı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Yılmaz Akman (37), birlikte yaşadığı S.N.A.'ya (19) 3 yaşındaki oğlunun önünde öldüresiye şiddet uyguladı.

15 Ağustos'ta Paşa Mahallesi, Şehit Teğmen Tahir Ün Caddesi'nde Yılmaz Akman, S.N.A.'ya sokak ortasında şiddet uygularken vatandaşlar bir süre tepkisiz kalarak izledi. DHA'dan Ersan Erdoğan ve Barış Gezici'nin haberine göre yaşlı bir adam yaşananlara kayıtsız kalmayarak, Akman'a müdahale etti. Bu sırada çevreden gelen esnaf da yaşlı adama destek verip, genç kadını kurtardı. Aldığı darbeler nedeniyle yerden kalkamayan kadın hamile olduğunu söyleyerek yanındakilerden yardım istedi. Çevredekiler tarafından yaşananlar cep telefonuyla görüntülenirken; Akman, gözaltına alındı. Akhisar İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Akman, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.N.A. ve çocuğunun sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
EMEP: Kadına yönelik şiddete karşı gücümüz birliği...

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, artan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı.

Yaşamak zorken ölmek neden kolay?

‘Öldüren değil yaşatan bir sistem istiyorsak bu ancak bizim kendi ellerimizle kurulabilir.’

Bir hikaye, bir sığınak

Oldukça genç bir yazar olan Eduoard Louis'in bu kitabı annesinin değişim anlatan, bunu anlatırken ke...