Sisê Ana için ev hapsi talebine cevap yok
85 yaşındaki Sisê Bingöl 2016 yılında 3 ay tutuklu kaldığı cezaevinden sağlık durumu gerekçesiyle tahliye edildi. Sonra tekrar tutuklanan Sisê Ana’nın sağlık durumu iyiye gitmiyor.

Muş E Tipi Kapalı Cezaevinde 7 ayı aşkın süredir tutuklu bulunan Sisê Bingöl’ün (85), cezaevinde yaşadığı sağlık sorunlarına rağmen ev hapsi talebine cevap verilmiyor. Sisê Ana’nın avukatı ise kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunarak sağlık durumunun kötüye gittiğini belirtti.

Muş’un Varto ilçesine bağlı Teknedüzü köyündeki evine 6 Nisan 2016’da yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanan 75 yaşındaki Sisê Bingöl, 23 Haziran 2016 günü Muş Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında ise tahliye edilmişti. 3 aylık tutukluluk süreci ve hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edilen Sisê Ana, 10 ay sonra görülen duruşmasında mahkeme heyeti tarafından “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlaması ile 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

İKİNCİ TUTUKLAMADAN 1 AY ÖNCE KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ
Sisê Ana, Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından 8 Nisan 2017’de cezasının infazının onaylanmasının ardından aynı suçlamadan yargılanan oğlu Zafer Bingöl ile birlikte, tekrar tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevine götürülmüştü.

Sisê Ana, cezaevine gönderilmeden bir ay önce kalp krizi geçirmiş ve tedavisi yarıda kalmıştı. Ciddi sağlık sorunları ve ‘cezaevinde kalamaz’ raporu olmasına rağmen Adalet Bakanlığı Sisê Ana’nın sağlık durumuna karşın duyarsızlığını koruyor. Sisê Ana’nın ise ihtiyaçlarını dahi koğuş arkadaşlarının yardımı ile giderebildiği öğrenildi.

75 YAŞINDAKİ SİSÊ ANA İÇİN DUYARLIK OLUŞTURULMALI
Avukatının verdiği bilgilere göre, Sisê Ana’nın sağlık durumu her geçen gün daha da ağırlaşıyor ve gözetim altında tutulması gerekiyor. Sisê Ana’nın vücudunda şişmelerin olduğunu ve cezaevi koşullarının onu zorladığını aktaran avukatı, ev hapsi talebinde bulunduklarını ama Sisê Ana’ya kapsamlı bir sağlık raporu verilmediğinden kaynaklı başvurularının reddedildiğini belirtti. Cinsel istismar zanlılarına her türlü iyi hal indirimi yapılmasına karşı 85 yaşındaki Sisê Ana’ya hiçbir ayrıcalığın yapılmadığını kaydeden avukatı, kamuoyunda Sisê için bir duyarlılığın oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Jinhaber

İlgili haberler
Sur’da yapılan zulmü gören yok

‘Acela kamulaştırma’ kararı nedeniyle evlerinden çıkarılmaya çalışan Surlu vatandaşlar bir de elektr...

Kadın tutuklular için ücretsiz ped hakkı kampanyas...

Tutuklu kadınların sorunları ve ihtiyaçlarını duyurmak, somut çözümler üretmek için dayanışma kampan...

Eşini vahşice katletti; mahkeme ‘eziyet yok’ dedi

16 yıllık eşini ayrılmak istediği için öldüren erkek haksız tahrik indirimi aldı. Eşini 16 yerinden...