ETF’de yağmur çamur demeden direnişe devam
Direnişin 26. gününde ETF işçileri bu kez “Yağmur çamur demeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” diye seslendi.

ETF’de kıdem tazminatları ve ikramiyeleri verilmeyen işçilerin direnişi kötü hava koşullarına rağmen fabrika önünde sürüyor. Son olarak polis müdahalesiyle fabrika içinden tırlarla ürünleri zorla çıkartan ETF patronunun engellemelerine karşı işçiler direnişlerini hem fabrika önünde hem de üretim yaptıkları markaların merkezleri önünde devam ettirme kararı aldı. Önceki gün Puma ve Kaft’ın İstanbul Levent’teki merkezleri önünden “Tasarıma değil, sömürüye bak” diyerek seslenen işçiler, bugün de sağanak yağış altında direnişlerine devam ediyor. Direnişin 26. gününde işçiler bu kez “Yağmur çamur demeyiz biz bu yoldan dönmeyiz” diye seslendi. 

İşçilerin direnişi fabrika önünde sürerken yine polis eşliğinde kalan mallar çıkartılmaya da devam edildi. Fabrikaya giren ve malları çıkarmaya çalışan aracı engellemeye çalışan işçiler ile polis arasında gerginlik yaşandı. 

DERİSTEKS Tuzla Şube Sekreteri Pembe Maden son duruma ilişkin “Yağmur çamur demeden yine buradayız. Biz burada beklerken polis geldi. Bir baktık ki içeriden kalan malları çıkardılar. Biz çıkarılan malları engellemeye çalışırken gerginlik çıktı polisle aramızda. Biz şu anda kapı önündeyiz, araç giriş çıkışlarını engellemeye çalışıyoruz çünkü içerideki mallar işçilerin alacakları. Mal çıkarırken polise haber veriyorlar hemen. Biz sonuna kadar buradayız, direnişimize devam edeceğiz. Buradaki işçiler son maaşını alamadı, iki aydır maaşsızlar böyle. Devlet bize sahip çıksın, buradaki işçilerin kimse yok. Sesimizi duyun. Yağmur altında ıslanıyoruz ama yine de yolumuzdan dönmeyiz” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
ETF işçisi kadınların isyanı: ‘Bakın sizin devleti...

ETF'de devlet, hakkı gasbedilen işçinin değil, patronun yanında durdu. Fabrikadan mal çıkarılmamasın...

ETF'de direnişin 19. günü | Patrona polis koruması...

Direnişin 19.gününde ETF Tekstil’de işçilere polis müdahale etti. Patron işçilerin haklarını vermezk...

ETF işçilerinin fabrika önünde bekleyişi devam edi...

ETF Tekstil işçilerinin direnişi fabrika önünde devam ediyor. İşçilere dayanışma ziyaretleri sürerke...