ETF Tekstil işçileri bir kez daha mağazalardan markalara seslendi: Sen de suçlusun
Hakları gasbedilen ETF Tekstil işçileri, üretim yaptıkları markaların mağazalarına giderek tepki göstermeye devam ediyor.

Tuzla’da bulunan, DERİTEKS’in örgütlü olduğu ETF Tekstil'de alacakları ödenmediği için direnşe geçen işçiler, 39. gündür mücadelelerini sürdürüyor.

Fabrika önünde ve üretim yaptıkları markaların AVM’lerdeki mağazalarına giderek tepkilerini gösteren işçiler, bu kez de Viaport ve Neomarin adlı alışveriş merkezlerindeki Colombia, Mavi ve Skechers markalarına seslendi.

Markaların mağazalarına girerken güvenliklerin ve mağaza müdürlerinin engellemeleriyle karşılaşan işçiler, yaşadıklarını anlatarak “Biz hakkımızı istiyoruz, markalar da bundan sorumlu, sessiz kalmasınlar” dedi.

Mavi'deki müşteriler işçilere alkışlarla destek verdi ve aldıkları ürünleri bırakarak mağazadan çıktılar.

Kapatılacağı açıklanan ETF’de patron Sanem Dikmen tarafından arabulucuya zorlanan, tazminatları, ikramiyeleri ve son maaşları gasbedilen işçiler, üretim yaptıkları markaları daha önce de ziyaret etmişti. Bu markaların işçiler adına hiçbir girişimde bulunmaması üzerine işçiler mağaza mağaza dolaşarak “Sen de suçlusun” diyerek tepki göstermeye başlamıştı.

İlgili haberler
ETF Tekstil işçisi kadınların direnişini konuşuyor...

Haklarını almak için mücadele eden ETF Tekstil işçilerinin direnişini ETF işçisi Gülşen Balta anlatı...

ETF işçisi kadınların isyanı: ‘Bakın sizin devleti...

ETF'de devlet, hakkı gasbedilen işçinin değil, patronun yanında durdu. Fabrikadan mal çıkarılmamasın...

ETF işçileri patronun evinin önünde eylem yaptı: İ...

Alacaklarını alamayan ve 37 gündür direnişte olan ETF Tekstil işçileri haklarını vermeyen patronları...