Engelli kadına polis tacizi!
Antep’te bir polis işitme ve konuşma engelli bir kadını taciz etti. Kadın polisten şikayetçi oldu.

Antep’te işitme ve konuşma engelli kadın, M. adlı bir polis tarafından tacize maruz kaldı.  

12 Haziran günü arkadaşlarıyla bir kafeye buluşmaya giden 19 yaşındaki B.T. adlı işitme ve konuşma engelli bir kadının önü narkotik şubeden M. adlı bir polis tarafından kesildi. İddiaya göre polis B.T’ye ‘Ne yapıyorsun’ diyerek numarasını istedi. Numarasını vermek istemeyen kadına “Ben polisim, bir şey olursa seni korurum’ dedi. Polis memuru B.T’nin numarasını aldıktan sonra taciz mesajları attı. Polis memurundan şikayetçi olan B.T, ablası ve arkadaşları yaşananları gazetemize anlattı.

‘BEN POLİSİM NUMARANI VER’

İşaret diliyle konuşan ve ablasının tercümesiyle anlaştığımız B.T. yaşananları şöyle aktardı:

“12 Haziran günü kafenin önünde arkadaşlarımı bekliyordum. Bir adam sürekli bana bakıyordu. Sonra yanıma gelip, ‘Ne yapıyorsun’ dedi. Tersledim. Adam cebinden kimliğini çıkarıp ‘Ben polisim numaranı ver’ dedi. Numaramı vermek istemedim, ‘Ben polisim bir şey olursa beni ararsın, ben seni korurum’ dedi. Polis olduğu için korktum ve numaramı verdim”.

Kafede oturduktan sonra taciz mesajları almaya başladığını belirten B.T. “Kafeye oturdum. Arkadaşlarımı bekliyordum. Polis bana, ‘Ne yapıyorsun, benim yanıma gel, otururuz konuşuruz, yukarı çıkalım’ gibi mesajlar atmaya başladı.”

Korktuğunu, ve polisin çağırdığı kafeye gittiğini aktaran B.T. polisin kendisine “Çok tatlısın, yukarı çıkalım” dediğini, kendisinin bunu kabul etmeyip oradan ayrılmak ve arkadaşlarının yanına gitmek istediğini ancak engellendiğini söyledi. B.T. kafeden ayrılabildiğinde arkadaşlarının yanına dönerek durumu anlattı.

‘BEN POLİSİM BÖYLE DAVRANAMAZSINIZ’

Olayı öğrenen arkadaşları polisin bulunduğu kafeye giderek polis memuruyla aralarında geçen konuşmayı şöyle aktardı: “Olayı öğrendikten sonra polisin olduğu kafeye gittik, bize ‘Hoşlanmış olamaz mıyım?’ dedi. 50 yaşındaki adam 19 yaşındaki kızdan hoşlanıyormuş! Üstelik adam evli ve çocukları var. Civardaki insanlardan narkotik polisi olduğunu ve isminin M. olduğunu öğrendik.”

B.T’nin arkadaşları polise şikayetçi olacaklarını söylediğinde ise tehdide maruz kaldıklarını aktardı: “Biz, karakola gidip şikayetçi olacağımızı söyleyince, olayın kapanmasını istedi. Tartışma esnasında elini silahına dokundurup, ‘Siz polis memuruna bu şekilde davranamazsınız’ dedi. Biz orada ona sesimizi yükselttik ve insanlar toplandı. Ardından kafeye kaçarak, kapıyı kapattı.”

Yaşananların ardından B.T ve ablası karakola giderek Polis Memuru M’den şikayetçi oldu.

İlgili haberler
GÜNÜN ÇAĞRISI: Antepli kadınlardan çocuk istismarı...

Gaziantep Demokratik Kadın Platformu bileşenlerinden ‘Çocuk İstismarına Evlilikle Af’ tasarısına tep...

Şikayetlerim dikkate alınsaydı Ceylan yaşıyor olur...

Rukiye Mat’ın anlattıkları toplum, yargı ve devlet eliyle bir kadının nasıl şiddet dolu bir evliliğe...

İşçi kadına bir el kremini bile çok görüyorlar!

Akınal Bella’dan bir işçi kadın korona süreci boyunca sabun yerine işçilere bulaşık deterjanı verild...