‘Çocuklarımın yüzüne bakabilmek istiyorum’
İki çocuğunu istismar eden zanlının tahliye edilmesine tepki gösteren anneden kadınlara çağrı: ‘Çocuklarımın yüzüne bakabilmek istiyorum. Kadınlardan mücadeleme destek istiyorum.’

Adana’da görülen çocuğun cinsel istismarı davasında suça sürüklenen çocuk E.A. geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Karara tepki gösteren istismara uğrayan çocukların annesi G.D, “Çocuklarımın yüzüne bakabilmek istiyorum” diyerek adaletin yerini bulması için kadınları dayanışmaya çağırdı. Tahliye kararına itiraz edeceklerini hatırlatan Avukat Sevil Aracı da kadınların takip ettiği davalarda daha iyi sonuç alındığını belirterek 22 Ekim’e ertelenen dava için kadınları dayanışmaya çağırdı.

Adana’da 5 ve 13 yaşlarındaki kız çocuklarının 17 yaşındaki kuzenleri E.A. tarafından istismara uğramasıyla ilgili açılan davanın ilk duruşmasında suça sürüklenen çocuk E.A. tahliye edildi. Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesinde salı günü görülen ilk duruşmada çocuklar psikolog eşliğinde alınan ifadelerinde istismara uğradıklarını yeniden anlatmıştı. Gazetemize konuşan anne G. D, sosyal hizmetlerden görevlendirilen psikoloğun özellikle 5 yaşındaki çocuğun anlattıklarının üçüncü bir şahsın yönlendirmesi ile oluşmadığı kanaatinde olduğunu ifade etmesine rağmen tahliye kararı verilmesine tepki gösterdi. Çocuklarının yüzüne rahat bakabilmek için çocuklarının hakkını sonuna kadar savunacağını ifade eden anne, kadınları verdiği mücadele ile dayanışma göstermeye çağırıyor.

ÇOCUKLAR ‘BURAYA GELİR’ DİYE KORKUYOR
Kararı haksız bulduğunu dile getiren anne G.D, “Yanımda küçük çocuğum varken kayınvalidem ve görümcem bana saldırdı. Çocuklarım yaşadığı taciz olayının üzerine bir de bunu yaşadığı için pedagogun tavsiyesine uyarak buradan uzaklaşmak için Maraş’a gittik. Orada da sosyal hizmetlerle görüştüm. Çocuklarım iyi olsun diye her yere götürdüm. Çok kötü bir şekilde geçiriyoruz bu süreci” dedi. Olayın yaşandığı apartmana çok yakın, annesinin evinde yaşadıklarını ifade eden anne G.D, E.A’nın şehir dışında okuduğunu belirterek “Tahliye edildi. Evine gitmedi. Ama yine de çocuklarım korku içinde. ‘Anne buraya gelirse ne olacak?’ diye soruyorlar. Çocuklar annemde kalıyor. Ama gözüm arkada kalıyor” dedi.

ANNEDEN KADINLARA DAYANIŞMAYA ÇAĞRISI
Çocuğa kendisi ile birlikte iftira atmak için çocukları yönlendirdiklerini ifade eden çocukların babasının tavrına da tepki gösteren G.D, “Nasıl böyle ilgisiz, alakasız bir baba olur anlamıyorum. Yeğenini kayırıyor, çocuklarını düşünmüyor. Ben bunun altında başka şeyler arıyorum” diye konuştu.

Zanlıya gereken cezanın verilmesini isteyen anne, “Kadınların bana yardımcı olmalarını, yanımda olmalarını istiyorum. Hiçbir kadının, hiçbir çocuğun bizim yaşadıklarımızı yaşamasını istemiyorum” dedi.

‘KADINLARIN TAKİP ETTİĞİ DAVALAR DAHA İYİ SONUÇ ALIYOR’
Mağdur çocuğun avukatı Sevil Aracı da duruşma sırasında çocukların ifadelerinden tüm olayın tüm açıklığıyla ortaya çıktığını belirterek tahliye kararına itiraz edeceklerini dile getirdi.

Bu tip suçların genelde aile içerisinde çözmeye çalışılarak üstü kapatılmak istenen suçlar olduğunu ifade eden Aracı, “Böylesi olaylarda gereken cezanın verilmesi caydırıcılık açısından da önemli. Çocukların küçük yaşta olması dolayısıyla alabileceği ceza çok yüksek. Bu yüzden tahliye kararı doğru değil. Yapacağımız itirazdan umutluyuz” dedi. Kadınların takip ettiği davalarda daha iyi sonuçlar alındığına da dikkat çeken Aracı, “Kadınları bu davaya sahip çıkmaya, anne ve çocukları yalnız bırakması için kadınları dayanışmaya davet ediyoruz” dedi. 

İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Çocuk istismarına karşı neler yapıl...

Çocuğu ihmal ve istismardan korumak ve istismara maruz kalan çocuğun örselenmemesini sağlamak imkans...

Adana’dan istismar tepkisi

Ekmek ve Gül Adana okurları Küçükçekmece’ye bağlı Kanarya Mahallesi’nde 5 yaşındaki kız çocuğuna yön...

Çocukları istismara uğrayan anne: Sesimizi çıkarma...

5 ve 11 yaşlarındaki kız çocukları eşinin akrabası tarafından istismara uğrayan anne isyan ediyor: ‘...