Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından vurulan Paşalı: 'Nefes almak istiyorum'
Boşanma aşamasındaki Okan Paşalı tarafından vurulan Ahsen Nur Paşalı, 'Ölmek istemiyorum. Nefes almak, yaşamak ve çocuklarıma iyi bir hayat kurmak istiyorum' dedi.

Okan Paşalı’nın kendisini tehdit ettiğini belirterek, sosyal medyadan yayınladığı video ile yardım isteyen Ahsen Nur Paşalı, paylaşımdan 5 saat sonra Okan Paşalı tarafından pompalı tüfekle vurulmuştu. Tedavisi sonrası DHA'ya konuşan Ahsen Nur Paşalı, "Daha önce eşi tarafından öldürülen Ayşe Paşalı gibi, yine diğer kadınlar gibi cinayete kurban gitmek istemiyorum. Ölmek istemiyorum. Nefes almak, yaşamak ve çocuklarıma iyi bir hayat kurmak istiyorum" dedi.

'ÖLMEK İSTEMİYORUM'

Olay, 27 Ağustos'ta Amasra ilçesine bağlı Kum Mahallesi Küçük Liman mevkisinde meydana geldi. 7 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Ahsen Nur Paşalı, evli olduğu Okan Paşalı’dan şiddet gördüğü gerekçesiyle Amasra'daki ablasının yanına sığındı. Okan Paşalı’dan ölüm tehditleri alan Ahsen Nur Paşalı, sosyal medya hesabından video yayımladı.

Ahsen Nur Paşalı, "Eşim bana sürekli tehdit mesajları atıyor. Beni öldüreceğini söylüyor, hatta benim ölümümüm kurtuluş olacağını, o yüzden kolumdan bacağımdan birini alacağını söylüyor. Haberlere konu olan kadın cinayetlerinden biri olmak istemiyorum. Ölmek istemiyorum, benim 2 tane çocuğum var. Benim çocuklarım babalarının bana şiddet uyguladığına canlı canlı şahitler, asla çocuklarım eve dönmek istemiyorlar. Kendi ailemin yanına dönmek istiyorum ama dönemiyorum" diyerek, yardım istedi.

YARDIM İSTEMESİNDEN 5 SAAT SONRA VURDU

Arkadaşı U.G. ile Ankara'dan Amasra'ya otomobil ile gelen Okan Paşalı, Paşalı'nın paylaşımından 5 saat sonra yolda yürüyen Ahsen Nur Paşalı’yı bacaklarına pompalı tüfekle ateş açtı. Şüpheli kaçarken, yaralanan kadın Amasra Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bacaklarına 80 saçma isabet eden Paşalı, tedavisinin ardından taburcu edildi. Çalışma başlatan polis, şüphelinin Kastamonu'nun Cide ilçesine gittiğini tespit etti. Cide ilçesi girişinde önlem alan ekipler, aracı durdurmaya çalıştı. Ancak yoluna devam eden ve ters şeride giren Okan Paşalı'nın kullandığı otomobil, polis otosu ile çarpıştı. Okan Paşalı, arkadaşı U.G. ve 1 bekçi, kazada yaralandı. Cide Devlet Hastanesi'ne getirilen Okan Paşalı ve U.G., tedavileri sonrası gözaltına alındı. 2 şüpheli, işlemleri sonrası tutuklandı.

DAHA ÖNCE ŞİKAYETÇİ OLDU, ERKEK SERBEST BIRAKILDI

Geçen mayıs ayında boşanma aşamasındaki Okan Paşalı’nın kendisine saldırdığını ve burnunu kırdığını belirten Ahsen Nur Paşalı, "O olaydan sonra şikayetçi oldum. Daha sonra adli kontrolle serbest bırakıldı. Daha sonra görevli savcı ile görüşerek yeniden şikayetçi oldum ve koruma istedim verildi. Sonra sığınma evine gittim, orada kaldım. Sonra ablamın yanına gelerek, yeni bir hayat kurmak istedim. Geçen akşam da böyle bir olay yaşandı" dedi.

Olay anını da anlatan Paşalı, "Dükkanın önündeydim. Arabayla dükkanın önüne gelmişler. Arabada sürücü koltuğunda farklı bir kişi, plaka da farklıydı, anlayamadım. Biraz zaman geçtikten sonra çay içmek için karşıya geçtiğim sırada arka koltuktan inmiş. Onu o anda görmedim. Onun bağırmasını duydum. 'Çocuklar nerede?' diye bana seslendi. Kafamı kaldırıp, onu gördüm; zaten her şey saniyeler içinde oldu. Elindeki pompalı tüfeği çıkardı ve iki el ateş etti. İlk ateş ettiğinde ona doğru dönüktüm zaten. Daha sonra tüfeği kaldırdı, sonra etrafta insanlar vardı, biraz telaş yaptı. Sonra ikinci ateş etti, ben de lavabonun içine doğru kaçtım. O şekilde kurtuldum. O da kaçmış" diye konuştu.

'ADALET YERİNİ BULSUN İSTİYORUM'

Ahsen Nur Paşalı, "Adalet yerini bulsun istiyorum. Tutuklandı ama asla rahat değilim. En ağır cezayı almasını istiyorum. Adalet neyi gerektiriyorsa en ağır şekilde yargılansın. Canımdan olabilirdim, Allah korudu. Sevenlerimin duaları beni korudu. Ölebilirdim. Bugün şans eseri hayattayım. Şu anda çok ayağa kalkıp dolaşamıyorum ama çok şükür iyiyim" dedi.

Tutuklanan Okan Paşalı'nın ifadesi ortaya çıktı. Paşalı'nın nöbetçi mahkemede verdiği ifadede, "Benim Ankara'da işim, gücüm var, esnafım. Cezaevine girmek istemiyorum, tahliyemi istiyorum. Öldürmek amaçlı bunu yapmadım. Bir daha buralara gelmem, benim hiç göremediğim çocuklarım var. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
AİHM, Ayşe Paşalı cinayetinde devleti mahkum etti!

10 yıl önce boşandığı eşi tarafından katledilen Ayşe Paşalı cinayetine ilişkin dava sonuçlandı. Türk...

EŞİK: İktidarın, kadınlara karşı şiddetle ilgili a...

Kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddete ilişkin iktidarın tutumunu eleştiren EŞİK, “İktidarın, k...

Diyarbakır Barosu: 'Aileye hapsetme, cezasızlık ka...

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi Eylem Sevilen'in katledilmesine dai...