Diyarbakır Barosu: 'Aileye hapsetme, cezasızlık kadınları öldürüyor'
Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi Eylem Sevilen'in katledilmesine dair yazılı açıklama yayımladı.

Balıkesir’in Gönen ilçesinde, annesinin kayıp ihbarında bulunduğu 18 yaşındaki Eylem Sevilen, evindeki kanepenin içinde ölü bulundu. Kızını "erkek arkadaşı olduğunu düşündüğü için" öldürdüğünü emniyetteki ifadesinde itiraf eden Murt Sevilen (44) tutuklandı.

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Çocuk Hakları Merkezi Eylem Sevilen'in katledilmesine dair yazılı açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada kadınları aileye hapseden politikaların ve cezasızlık politikalarının kadınları öldürdüğü ifade edildi: "Fail, Eylem'in erkek arkadaşı olduğundan şüphelendiği için öldürdüğünü itiraf etti. Yıllardır ataerkinin öldürücü ateşini daha da harlamak için yürütülen kadınları aileye hapsetme çalışmaları ve beraberinde uygulanan cezasızlık politikaları kadınları öldürüyor. Kadın ve çocuk düşmanı ahlakçı politikalarınıza ve erkek adaletinize karşı mücadele etmeye devam edeceğiz!"

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Güvenli kentler için aydınlık sokaklar yetmez

Doç. Dr. Nilgün Çolpan Erkan ile kadınların kamusal alanda yaşadığı kaygıların temelini ve kadınlar...

Ailesi izin vermediği için eğitimden kopan genç ka...

TÜİK'in açıkladığı veriler genç kadınların hem eğitimde hem istihdamda hem sosyal yaşamda maruz kald...

8. Aile Şûrası: ‘Çalış, doğur, boşanma’

Aile Şûrası sermayenin ihtiyaçları kapsamında kadınlara ‘Erken evlen, evli kal, çok çocuk doğur, şid...