Av. Havva Köse’den DEM Partili kadınlara hakaret
Kocaeli’ de yerel bir televizyon kanalına konuk yorumcu olarak katılan Avukat Havva Köse, siyasi partilerin meclisteki kadın sayıları tartışılırken “DEM’ in kadınları da kadına benzemiyor” dedi.

MHP’nin önceki dönem il başkan yardımcılığını yapmış olan Havva Köse’nin Kocaeli'de katıldığı yerel bir televizyon kanalında, siyasi partilerin meclisteki kadın temsilinin konuşulduğu bölümde DEM Partili kadınlara ilişkin sarf ettiği sözler tepki çekti.

Program esnasında siyasi partilerin meclisteki kadın vekil oranlarını sayan Doç. Dr. Esma Torun Çelik’in %50 ile en çok kadın vekilin DEM Parti’de olduğunu ifade etmesi üzerine Avukat Havva Köse’nin “DEM’ in kadınları da kadına benzemiyor zaten hocam” diyerek güldüğü görülüyor. Program sunucusunun uyarısı üzerine yaşanan kısa tartışmada Köse, DEM’ i sevmediğini bu nedenle böyle konuştuğunu ifade ediyor.

Programa verilen reklam arasının ardından program sunucusu Ebru Şimşek, Köse’nin bu sözlerine yönelik izleyicilerden tepki geldiğini belirterek Köse’ye tekrar söz veriyor.

Havva Köse, “Ben görüntü itibari ile bakımsız bulduğumu ifade ettim. Çirkin kadın yoktur, bakımsız kadın vardır kanaatindeyim. DEM ile Anadolu ve Doğu neden eşleştiriliyor anlayamadım yani. DEM Partisi tüm bu bölgeyi temsil etmiyor ki sonuçta, olur mu öyle şey ya. Benim Kürt kardeşlerimi DEM ile eşleştirmek. DEM Parti’de çok fazla kadın vekil var dediniz siz, ben de onlar da bakımsız kadın dedim” ifadelerini kullanıyor. 

Fotoğraf: Nokta Panaroma programından ekran alıntısı

İlgili haberler
DEM Parti'den, kadınların kendi soyadlarını kullan...

Dem Parti Muş Milletvekili Sümeyye Boz, AYM'nin soyadı kararını hatırlatarak Meclise, kadınların ken...

DEM Parti Milletvekili Özgül Saki: 'Şiddeti ifşa e...

DEM Parti Milletvekili Özgül Saki, kadın ve LGBTİ eylemlerine yönelik saldırı ve tacizleriyle gündem...

DEM Partili Koçyiğit’ten kadın cinayetleri için Me...

Dem Parti Grup Başkanvekili ve Kars Milletvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, kadına yönelik şiddetin se...