32. Onur Haftası Bağdat Caddesi'ndeki yürüyüşle sonlandı
LGBTİ'ler "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Trans cinayetleri politiktir" sloganları eşliğinde Bağdat Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi.

İstanbul’da 22. Onur Yürüyüşü gerçekleştirildi. Taksim Meydanı başta olmak üzere pek çok meydan yürüyüş öncesinde abluka altına alındı, M2 Yenikapı-Hacıosman metrosunun Taksim ve Şişhane çıkışları ile F1 Taksim-Kabataş füniküler hattı sabah saat 10.00 itibarıyla kullanıma kapatıldı. Engellere rağmen 22. Onur Yürüyüşü “Hatırlıyorum, hatırlıyor musun?” şiarıyla Bağdar Caddesinde kalabalık şekilde gerçekleştirildi. Yürüyüş sırasında sık sık "Asla yalnız yürümeyeceksin" ve "Trans cinayetleri politiktir" sloganları atıldı.


Yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamanın satır başları şöyle:

"Bugün tüm İstanbul’u ablukaya aldınız.  Tüm yolları, meydanları kapattınız. Koca bir şehirde hayatı durdurdunuz. Ama şunu unuttunuz: Biz gerekirse taşı deler, zamanı büker, yine birbirimizi gülüşlerimizde buluruz. 'Hatırlıyorum, hatırlıyor musun?' temasıyla 32. Onur Haftası’nı bugün yürüyüşümüz ile sonlandırıyoruz. Birlikte binlerce olduğumuz yürüyüşleri, kaybettiğimiz lubunya yol arkadaşlarımızı, Gezi Direnişi’nde kaybettiğimiz yoldaşlarımızı, Roboski’yi, Filistin ve Rojava’daki savaş suçlarını, kayyım ile gasp edilen belediyelerimizi, tutsak edilen vekillerimizi, Berkin Elvan’ı, Ceylan Önkol’u, deprem bölgelerinde ihmal nedeniyle hayatını kaybeden binlerce insanı, KHK ile işinden ederek açlığa terk ettiğiniz milyonları, 'başıboş' diye yaftaladığınız sokak köpeklerini unutmadık.

Bu günlerde, bu kalabalıktan güç alıyoruz ve yineliyoruz.


Lubunya dostlarımız, tüm bu siyasal iklimin insanı ne kadar yalnızlaştırdığını, kendisine küstürdüğünü, bu ekonomik krizden ve yoksulluktan ne kadar etkilendiğini, en temel yaşamsal haklardan olan barınma ve sağlığa erişim hakkının dahi nasıl ihlal edildiğini biliyoruz. Yalnız olmadığını, milyonlarca insan olduğumuzu bir an bile aklından çıkarma. Şimdi uzaktan uzak bir geçmiş gibi gelen o kalabalık, o insanlar hâlâ buralardayız.

Seçim zaferininin ilk konuşmasında bizi hedef haline getiren 12. Cumhurbaşkanı bilsin ki, örgütlediğiniz büyük aile buluşmaları da, kutuplaştırıcı siyasetiniz de işe yaramayacak. Biz LGBTİ+’lar ne sokakları ne siyaseti ne hayatlarımızı sizlere bırakacağız.

Bizi “sözde” illegal ilan edenler duysun: Evde, sokakta, işte, okulda, çarkta, her yerdeyiz. Ne yalnızız, ne yanlış. Bir gün değil her gün içinizdeyiz. Binlerce polisiniz, helikopterleriniz, yasaklarınız bizi durduramaz. Şehrin tüm sokakları bizimdir. Yaşasın lubunya dayanışmamız!"

VALİLİK TAKSİM'E GİDEN YOLLARI KAPADI

İstanbul Valiliği Onur Yürüyüşü öncesi “illegal grupların izinsiz protestosu” ifadesini kullanarak bazı yolları trafiğe kapattı.

Fotoğraflar:  Andaç Aydın Arıduru/Evrensel

İlgili haberler
İran ve Afganistan'da kadın örgütleriyle ‘Onur Ayı...

Kapitalizmin ve onun ataerkil değerlerinin karşısında olmaktan ‘onur duyuyoruz’!