2021 yılının kasım ayında 34 kadın katledildi
Kasım ayında en az 34 kadın katledildi. En az 62 kadına şiddet uygulandı, en az üç çocuk öldürüldü, en az 11 kız ve oğlan çocuğu istismara maruz kaldı, en az 16 kadın tacize uğradı.

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler kasım ayında en az 34 kadını ve yanlarında bulunan iki erkeği öldürdü, iki kadına cinsel saldırıda bulundu.

Kasım 2021’de en az 16 kadının ölümü (Aydın (1), Akşehir (1), Denizli (2), Sivas (1), İstanbul (4), Bartın (1), Maraş (1), Kocaeli (1), Rize (1), Sakarya (1), Van (2) basına şüpheli olarak yansıdı.

Şüpheli ölümlerden biri trans kadındı.

İstanbul’da bir kadın kendini ve çocuklarını öldürmek isteyen erkeğe karşı meşru müdafaa hakkını kullandı.

Erkekler, Eskişehir, Zonguldak ve İstanbul’da üç kadını “öldürülmekle” tehdit etti.

Batman’da bir kadının ölümü basına “faili belirlenmemiş cinayet” olarak yansıdı.

Iğdır’da bir kadının intihara sürüklendiği iddia edildi. Erkekler, İstanbul’da bir kadını intihara sürükledi.

2021 – 2020-2019
2021’in ilk on bir ayında erkekler, 290 kadını öldürdü, 412 kadını taciz etti, 171 çocuğu istismar etti, 89 kadına tecavüz etti. 2021’in ilk on ayında 199 kadının ölümü basına “şüpheli” olarak yansırken, erkekler, en az 30 çocuğu öldürdü.
Erkekler, 2020’nin ilk on bir ayında en az 260 kadını öldürdü, 136 kadını taciz etti, 257 çocuğu istismar etti, 92 kadına tecavüz etti. Erkekler en az 775 kadını seks işçiliğine zorladı, en az 731 kadına şiddet uyguladı.
Erkekler, 2019’un ilk on bir ayında en az 305 kadını öldürdü, 46 kadına tecavüz etti, 204 kadını taciz etti, 247 çocuğu istismar etti. Erkekler 2019’un ilk on bir ayında 556 kadına da şiddet uyguladı.

Kasımda en az 34 kadın öldürüldü; geçen yıl bu sayı 31 idi. Erkeklerin öldürdüğü kadınlardan biri transtı. Bir kadın da Afganistanlıydı.

Erkeklerin 21 kadını öldürme “bahanesi” basına yansımadı. Erkekler, altı kadını “barışmak istemediği”, “boşanmak istediği” için öldürdü.

Erkekler, bir kadını “nafaka istediği” için bir kadını “kira artışı” için iki kadını “kıskandığı”, üç kadını da “husumetli olduğu” için öldürdü.

Kadınların yüzde 47’sini koca, sevgili gibi en yakınındaki erkekler öldürdü.

16 kadını kocası, sevgilisi, eski kocası öldürdü. Beş kadını baba, oğul gibi aile üyeleri öldürdü. Bir kadını komşusu, bir kadını ablasının sevgilisi, üç kadını akrabası bir erkek, sekiz kadını öldüren dokuz erkeğin yakınlık derecesi basına yansımadı.

Erkekler, kadınların yarısını ev içinde öldürdü.

Erkekler, 17 kadını ev içinde, 16 kadını düğün salonu, market, park gibi ev dışı alanlarda öldürdü. Erkeklerin bir kadını nerede öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

Erkekler, kadınları yarısından fazlasını ateşli silahla öldürdü.

Erkekler, 20 kadını ateşli silahlarla, yedi kadını kesici aletle, iki kadını boğarak, iki kadını arabayla ezerek, iki kadını darp ederek öldürdü. Erkeklerin bir kadını nasıl öldürdüğü bilgisi basına yansımadı.

ÇOCUK CİNAYETİ

Kasımda erkekler en az üç çocuğu öldürdü. Geçen yıl aynı ay da bu sayı iki idi. Bir çocuğu dedesi, bir bebeği babası, bir çocuğu tanımadığı bir erkek öldürdü.

ÇOCUK İSTİSMARI

Erkekler, kasımda en az 11 kız ve oğlan çocuğunu istismara maruz bıraktı. Geçen yıl aynı ay bu sayı 31 idi. Çocuklardan biri engelliydi. İstismarlardan birini rehber öğretmen açığa çıkardı. En az dört çocuğu beş etüt öğretmeni ve öğretmeni, iki çocuğu babası istismar etti. Beş çocuğu istismar eden 3 erkeğin kim olduğuna dair bilgi basına yansımadı. Erkekler, iki çocuğu ev içinde, dokuz okul, sokak gibi ev dışı alanlarda istismar etti.

Haber-Grafik: Bianet

İlgili haberler
Ekim ayında 36 kadın öldürüldü

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu 2019 Ekim ayı raporunu açıkladı; en az 36 kadın öldürüldü...

Eylülde en az 26 kadın ve 4 çocuk erkekler tarafın...

Bianet’in derlediği verilere göre eylül ayında en az 26 kadın ve 4 çocuk katledildi, en az 65 kadın...

Ne Var Ne Yok? | 18 Kasım 2021

“Evlilik ehliyeti”nden “idam”a dört koldan “şiddetin psikolojikleştirilmesi”, Tiktok’ta kadınların “...