online eğitim
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Öğrenci Dayanışması yaptıkları basın açıklamasıyla “Depremzedeler için yurtlar çözüm değil, uzaktan eğitim kararından vazgeçilsin" diye seslendi.
Eğitimin çocukların ihtiyaçları ve güvenlikleri gözetilerek yüz yüze sürdürülmesi, okulların açık kalmasının sağlanması için hep birlikte sözümüzü, taleplerimizi, eylemlerimizi görünür kılalım!
Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), tüm velileri, yüz yüze, kamusal eğitim hakkına sahip çıkan tüm kesimleri okul önlerinde, mahallelerde, sokaklarda, seslerini duyuracakları her yerde nöbete çağırdı.
Çocuklarımızın yaşamlarından bir buçuk yıl alarak, okullarından ve arkadaşlarından mahrum bırakarak onları yalnızlığa ve mutsuzluğa sürüklemek istiyorlar. Biz umutsuzluğu ve mutsuzluğu söküp atacağız.
Çocuğu olan kadınlar pandemide eğitimin tüm yükünün üstlerine yıkıldığını, çocukların eğitimden uzak kaldığını söyledi.
Uzaktan eğitimin yoksul aileler açısından bir çileye dönüştüğü, kız çocuklarının eğitimden alıkonulduğu çok kez dile getirilirken, Milli Eğitim Bakanı ‘Uzaktan eğitim kalıcı olacak’ dedi.
Dört kadın, birçok ortak noktayla dört farklı hikaye: İşsiz kalma korkusu, çocukların bakım sorunu, eğitime ve sağlığa erişememe…
Bir yandan okulların açılmasını, eğitimin yüz yüze yapılması gerektiğini söylerken bir yandan çeşitli kaygılar taşıyan eğitim emekçisi kadınlar, bu süreçte yaşadıklarını da paylaştı.
Çocuklarına yetememe duygusundan, hiçbir eksiği giderememekten bunalan kadınlar: ‘Her yaptığım şeyde bir eksiklik hissediyorum. Şimdi ben kendimi mi yargılamalıyım? Yoksa sistemi mi sorgulamalıyım?’
Salgın sürecinde 520 kadının yoksulluk, şiddet, taciz ve istismar şikayetleriyle başvuruda bulunduğu Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği rapor hazırlayıp hükümete seslendi.
Tek bir telefonda, pahalı internet paketleri ile çocuklarının sisteme giriş yapmasını sağlamaya çalışan, çalışırken çocuklarına bakacak kimsesi olmayan, kreşlere para yetiştiremeyen kadınlar anlatıyor
Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Denizli’den uzaktan eğitim deneyimlerini paylaşan veliler internetin, bilgisayarın olmadığı, çocuklara babaannelerin baktığı bir süreçte bu kısıtlı imkanlara çare arıyor.
Kocaeli’nin Derince ilçesinde yaşayan kadınlar, 21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim için gerekli koşulların oluşturulduğuna inanmamakla birlikte online eğitimin de verimsiz olduğu görüşünde.
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, online eğitimde, her öğrenciye ücretsiz internet ve bilgisayar sağlanması, okullarda önlemlerin artırılması için imza kampanyası başlattı.
Kocaeli’nin Derince ilçesi Yenikent Mahallesi’nde yaşayan velilere hem uzaktan eğitimi hem de okulların açılışını sorduk.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.