6284 ailenin korunması ve şiddetin önlenmesi yasası

Bugün neler yaşandı? | 'Ölmek istemiyorum adalet nerede?'

Bugün 25 Nisan: Ellerinde uzaklaştırma kararıyla öldürülen, öldürülmekten korkan kadınlar, kadınları ölümle tehdit eden faillerin, cinsel saldırı faillerinin serbest bırakılması…

Edremit Kadın Platformu: ‘Kadınların hayatı sizlerin kirli politikalarınıza malzeme olamaz’

Edremit Kadın Platformunun çağrısıyla kadınlar, ‘Haklarımızdan, hayatlarımızdan, 6284 sayılı kanundan vazgeçmiyoruz’ diyerek Cumhuriyet meydanında buluştu.

Çocuğu, kadını korumayan yargı AKP’li vekile 6284 ile kalkan oldu

Kadına yönelik şiddeti önlemek üzere çıkarılan 6284 sayılı Kanun eski AKP Milletvekili Şükrü Ayalan’a kalkan oldu.

Sosyal medyadan ‘Ölmek istemiyorum’ çağrısı: #DilanKoçYalnızDeğildir

Dilan Koç adlı kadın, Sidar Alanç ve yakınları tarafından ölüm ve cinsel saldırıyla tehdit edildiğini sosyal medyada duyurdu. “Ölmek istemiyorum” diyen Koç, dayanışma çağrısı yaptı.

1 Haftalık bilanço: Şiddete değil, kadınlara ve yasal haklara savaş

Sevda Karaca yazdı: ‘Kadınlardan adeta Sözleşme’ye sahip çıktıkları, haklarını ve hayatlarını savundukları için de öç alınıyor açıkça.’

Koruma ve tedbir taleplerinin uygulanmaması Meclis gündeminde

HDP’li vekil Filiz Kerestecioğlu, Ekmek ve Gül’ün de gündeme taşıdığı, şiddet gören kadınların koruma ve tedbir taleplerinin reddedilmesine ilişkin örnekleri Meclis gündemine taşıdı.

Koruma ve tedbir yükümlülükleri uygulanmıyor!

Şiddet gören mülteci kadınların sığınma talebi “Şikayet yoksa sığınmaevi de yok” cevabıyla reddedildi. Uzaklaştırma isteyen bir kadının talebi ise “şiddet delili yok” gerekçesiyle kabul edilmedi.

Şiddete uğrayanlar devlet kapısından döndürülüyor

Şiddet mağdurlarına verilen cevaplar, halen yürürlükte olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Yasa’nın bizzat kamu görevlileri tarafından ihlal edildiğini gösteriyor.

Bayat, kokuşmuş, bıktırıcı

‘Bu yol, baskıcı, otoriter, merkeziyetçi, kadın düşmanı tek adam iktidarının işleyişi önündeki aksaklıkları ortadan kaldırmak ve bu iktidarı faşist bir rejim inşasına götürmeye çıkıyor.’

Emine Bulut’u korumayan polisler hakkında soruşturma izni verilmedi

Emine Bulut’un öldürülmeden 4 saat önce gittiği karakolda polislerin ihmali Kırıkkale Valiliği tarafından görmezden gelindi. Soruşturmaya izin verilmedi.

Sözleşmeden çekilmek, ‘kadınlar başlarının çaresine baksın’ demek!

Kadınların öfkesinden korkması gerektiğini bilir aslında bu ülkeyi yönetenler, susmadığımız, yan yana geldiğimiz ve örgütlenmelerimizle kesintisiz mücadele ettiğimiz bir gerçektir.

‘Millet istiyor’culara karşı kadın milletinin ‘hadi oradan’ sözü

İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacak, hükümetin ve bu gerici cenahın karşısına dikilecek, haklarımızı korumak üzere yan yana gelecek, saldırıları durduracak temel güç nerede? Sevda Karaca yazdı…

Mor Çatı: Kötü uygulamalara karşı yaptırımın olmaması kadınların hayatını riske atıyor

Mor Çatı, Mayıs ayında kendilerine başvuran kadınların şiddetten kurtulmaya çalışırken devlet kurumları ve kolluk güçleri tarafından karşılaştığı engelleri ve yanlış yönlendirmeleri raporlaştırdı.

Şiddetin yalnızca suretine değil esasına karşı da mücadele

Saldırıları püskürtürken, yalnızca kâğıt üstündeki haklarımıza sahip çıkmakla kalmayıp, bu hakları kullanabilmemizin somut koşullarına ilişkin de taleplerde bulunmamız gerekir.

Şiddetten kurtulmak isteyen kadınlar devlet eliyle engelleniyor

Mor Çatı şiddete uğrayan 1001 kadın ve çocukla yaptığı görüşmeleri raporlaştırdı. Rapor, şiddetten kurtulmaya çalışan kadınların devlet eliyle engellendiğini ve tekrar şiddete itildiğini gösteriyor.

‘Kaçmak çözüm değil, kadınlar niye ölsün!’

Arzu Maharremova 2 yıl önce boşandığı eşinden yıllardır şiddet görüyor. Eşi evi basıyor, boğazını sıkıyor, sokakta tekmeliyor. Arzu “Ben öleceğim, öldükten sonra bir şey yapacaklar” diyor.

Fatih Tezcan bu sefer de e-posta ile tehdit etti: Röportajı geri çek

Ekmek ve Gül’e verdiği röportaj sonrası e-posta yoluyla eski eşi Güzin Bilgi’yi tehdit eden Fatih Tezcan, Bilgi’den röportajı geri çekmesini istedi.

Kadınlar öldürülüyor, Akit ‘zavallı erkekleri’ savunuyor

Akit’in günlerdir manşetine taşıyarak hedefe koyduğu 6284’ü Avukat Devrim Avcı yazdı: ‘Zavallı babalar, acınası erkekler’ diyerek kadınların haklarına saldırıyorlar. Hükümet de Akit gibi düşünüyor

Şiddeti Önleme Yasası sadece ucube Akit’in hedefinde değil!

Akit gazetesi bugünkü manşetinde Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Karşı Kanun’u hedef aldı. Ancak yasa sadece Akit’in değil Hükümetin de hedefinde.

Türkiye, övündüğü İstanbul sözleşmesine ne kadar uydu?

Hükümetin birçok kez ‘ilk imzacısı biziz’ diyerek övündüğü İstanbul Sözleşmesi ne getiriyordu, Türkiye bu yükümlülüklere uydu mu, kadına yönelik şiddete çözüm olabildi mi?