Nijerya Kanserle Mücadele Federasyonunun (MCF) kurucusu ve Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) Nijerya Direktörü Dr. Zainab Shinkafi Bagudu, yaptığı açıklamada, dünya genelinde 36.59 milyondan fazla kadının, rahim ağzı kanseri riski altında olduğunu belirtti.
Nijerya’da günde 26 kadının kadın rahim ağzı kanserinden yaşamını yitirdiğini kaydeden Bagudu, “Şu anda Nijerya, Afrika’daki en yüksek kanser ölüm oranına sahip ülke. Bu hastalık HPV’ye karşı kullanılan aşıyla ortadan kaldırılabilir.” değerlendirmesini yaptı.
Bagudu, Nijerya ile Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ), rahim ağzı kanserine karşı aşılama çalışması başlatmaya hazırlandığını ifade etti.
DSÖ’ye göre, kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olan rahim ağzı kanseri nedeniyle ölümler, düşük ve orta gelirli ülkelerde oldukça sık görülüyor.
“Dünyada meme kanserinden sonra kadınlarda en çok görülen kanser türü Serviks, yani rahim ağzı kanseridir. Dünyada her 100 kadından en az 2’sinin hayatının bir döneminde rahim ağzı kanserine yakalandığı biliniyor. Dünyada yılda yaklaşık yarım milyon kadına rahim ağzı kanseri tanısı konuyor. Bununla birlikte rahim ağzı kanserine karşı alınan önlemlerle kadınların hayatları boyunca bu kanserle karşılaşmama oranı da çok yüksek.” Rahim ağzı kanseri hakkında bilmeniz gerekenleri okumak için TIKLAYIN.
İlgili haberler
GÜNÜN BİLGİSİ: Serviks (rahim ağzı) kanseri hakkın...
Serviks (rahim ağzı) kanseri nedir? Nasıl bulaşır? Belirtileri nelerdir? Nasıl korunabiliriz? Tedavi...
Bütün bunlar sadece kadın olduğumuz için...
Kadın, hayatının her evresinde, sadece kadın olduğu için bir takım sağlık sorunları yaşar. Bu yazıda...
Kadının baş belası; VAJİNİT
Vajina sağlığının bozulduğunu nasıl anlayabiliriz? Bu yazı rengine, kokusuna, akıntıya göre vajina s...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.