Ben Destina Biyomühendislik 1. sınıf öğrencisiyim. Online eğitim sürecinde kişisel ihtiyaçlarımı karşılayabilmek için çalışma kararı aldım ve ödev, oyun ablalığı iş ilanına başvuruda bulundum. Şu anda yatılı olarak 3. sınıfa giden bir çocuğa bakıcılık yapıyor, ödevleriyle ilgileniyorum. Yaşadığım şehirde iş bulma şansım çok az olduğu ve İstanbul’da kalmış olduğum KYK yurdu kapalı olduğu için yatılı bir iş bakmak zorundaydım. Öğrenmekle yükümlü olduğum dersleri sağlayabilecek imkana maalesef sahip değilim.
Şu anda giderim olmadığı için para biriktirip derslerimde gördüğüm bilgisayar programlarını kaldırabilecek bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Dil eğitimim için yazın yurt dışına gitmek istiyordum fakat dolar kuru buna pek izin vermeyecek gibi. Ailem maddi olarak bana yeterince destek olsa da onları zor duruma sokmamak ve kendi ayaklarımın üzerinde durmak için çalışıyorum.
Çalışmak benim için çok farklı bir tecrübe bazen okul ve işi aynı anda yürütmekte çok zorlanıyorum. Ders takibim şu şekilde, ilgilendiğim çocuk da online eğitim görüyor çoğu dersimiz aynı saatlerde olduğu için birlikte derse giriyoruz. Derslerimin çok verimli geçtiğini söyleyemem. Derste olsam dahi çocuğun her türlü kişisel isteğini yerine getirmek zorundayım.
Durum böyle olunca herkes uyuduktan sonra gün içindeki derslerimin kaydını izleyip ders çalışmak durumunda kalıyorum. Online eğitim çalışma konusunda bana avantaj sağlasa da öğrenme açısından hayli eksik kalıyor. Çalışmak beni psikolojik olarak fazlasıyla yıpratıyor. Maalesef ülke şartları üniversite yıllarımda çalışmaya mecbur bırakıyor.
Lüks bir hayat yaşamak istemiyorum yalnızca temel ihtiyaçlarıma sahip olmak istiyorum. Bu yaşımda maddiyat düşünmek yerine yeni yerler keşfetmek, okumak, sosyalleşmek, çok isterdim. Son değinmek istediğim konu da ufak gözlemlerim hakkında. Maddi gücü yüksek bir ailenin yanında kaldığımdan dolayı çok farklı hayat tarzlarını gözlemleme şansı yakalıyorum.
Onların çocukları benim ve çevremin gösterdiği çabanın çeyreğini bile göstermezken her türlü imkana sahipler ve bu imkanları genel olarak nasıl kullanacaklarını bile bilmiyorlar.
Daha anlatılacak o kadar çok şey var ki... Uzun lafın kısası hayatın gerçekleriyle yüzleşiyor ve hayata bir yerlerden tutunmaya çabalıyorum.
İlgili haberler
Genç kadın işsizliğinin bir örneği Gülten: İŞKUR’l...
Gülten, üniversite mezunu. Gitmediği kurs, almadığı sertifika kalmamış ama işsiz. Kursiyer olarak bi...
Genç kadınlar: Ne varsa iki kat fazlası!
Hayatın nefes alınamaz hale gelmesine, “bir sonraki ben olabilirim” kaygısı artıyor olmasına rağmen...
Depremin görünür kıldığı: İşsizlik, yoksulluk, açl...
Deprem kaygısıyla çadırlara sığınanların çoğu, pandemi döneminde ya işsiz kalmış insanlardan oluşuyo...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.