Yunus Emre Mahallesi Kent Meclisinde kadın cinayetlerine karşı mücadele tartışıldı
Sultangazi'de Yunus Emre Mahallesi Birimi Kent Meclisi, ilk etkinliğini kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi tartışarak yaptı.

Sultangazi'de Yunus Emre Mahallesi Birimi Kent Meclisi, ilk etkinliğini kadın cinayetlerine karşı mücadeleyi tartışarak yaptı. Elmaz Davet Düğün Salonunda gerçekleştirilen panelde,  Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan Fidan Ataselim, Ekmek ve Gül'den Elif Turgut ve Avukat Özelm Gümüştaş konuştu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformundan Fidan Ataselim, topladıkları veriler üzerinden kadınların en çok evlerinde ve partnerleri tarafından öldürüldüklerini ifade etti. 2023 yılında en çok kadın cinayetinin seçim ayı olan mayıs ayında olduğunu belirten Ataselim, kadınların haklarının pazarlık malzemesi edilmesinin sonuçlarının yansıması olduğunu söyledi. Bu şiddetin siyasetler üstü değil doğrudan siyasetin konusu olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


Ekmek ve Gül adına konuşan Elif Turgut, kadınları şiddete mahkum eden, şiddetin boyutunu artıran sebeplerden birinin yoksuluk olduğunu belirtti. Orta Vadeli Program, 12. Kalkınma Planı ile müjdelenen esnek çalışmanın kadınlar için güvencesizlik, emeklilik hakkından yoksunluk, sosyal güvencesizlik, kocaya-aileye bağımlılık anlamına geldiğini söyleyen Turgut, aileyi odağına alan politikalar ile kadınların şiddete sıkıştırıldığını söyledi. Sistemin ucuz emek açlığının yükünün de kadın ve kız çocuklarına bindirildiğini ekledi.

Avukat Özlem Gümüştaş, yasların etkin uygulanması için mücadelenin önemine dikkat çekti. Örgütlü mücadelenin en güçlü olan konunun kadına yönelik şiddetle mücadele olduğunu ifade eden Gümüştaş, erkeğin korunduğu bir yargı sistemi ile karşı karşıya olunduğunu söyledi. 6284 sayılı Kanun'un uygulanması için daha güçlü bir mücadeleye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Manşet Fotoğraf: Yunus Emre Mahallesi Birimi Kent Meclisi

İlgili haberler
Sadakat yükümlülüğü kadın cinayetine indirimi sebe...

Hanife Çakıcı’yı katleden Haydar Çakıcı mahkemede aldatıldığını öne sürdü, mahkeme katile ‘hiddet ve...

İktidarın kadın düşmanlığı failleri güçlendiriyor

Pervasızca yaşanan kadına yönelik şiddetin, failler tarafından çekincesiz paylaşılmasının altında ne...

Medeni Kanun'a saldırı çalıştayı

Adalet Bakanı Tunç çalıştayda, boşanmaları zorlaştıracak arabuluculukla kadınları hedef aldı. Tunç,...