TÜGVA Iğdır Temsilcisi'nin taciz skandalının üstü kapatıldığı iddia edildi
Gazeteci Timur Soykan, Iğdır TÜGVA Iğdır İl Temsilcisinin, ilahiyat fakültesindeki çok sayıda kadın öğrenciyi taciz ettiğine dair şikayetler ve belgeler paylaştı.

Iğdır'da TÜGVA İl Temsilcisi Ebubekir Öztürk'ün, MİT’çi olduğunu söyleyerek ilahiyat fakültesindeki çok sayıda kadın öğrenciyi taciz ettiği ve TÜGVA'ya zarar gelmesin diye olayın üzerinin kapatıldığı iddia edildi.

Birgün Yazarı Timur Soykan, 2016- 2017 yıllarında yaşanan skandalla ilgili şikayetleri ve bazı belgeleri yazısına taşıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan tarafından kurulan ve üniversiteler ve MEB ile yapılan protokollerle sık sık gündeme gelen TÜGVA, Iğdır'da üniversite ile birlikte çalışır durumdaydı. Gazeteci Soykan'ın aktardığına göre İlahiyat Fakültesinde TÜGVA’nın odası vardı ve öğretim üyeleri öğrencileri TÜGVA’ya yönlendiriyordu. TÜGVA'nın Iğdır İl Temsilcisi Ebubekir Öztürk'tü.

SKANDAL 2017'DE ÜÇ KADIN ÖĞRENCİNİN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI

Soykan'ın aktardığına göre, 2017’de Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi 3 kadın öğrenci, üniversitede öğretim üyesi olan rektör danışmanı Yrd. Doç. Dr. Osman Bayraktutan’a yaşananları anlattı. Öğrenciler delil olarak ses kayıtları, Ebubekir Öztürk ile yazışmalarının ekran görüntülerini verdi.

Gazeteci Soykan, öğrenci B.Ç.'nin şikayetinden şu kısmı paylaştı:

“Bizi TÜGVA’ya Iğdır Üniversitesindeki hocalarımız yönlendirdi… vakıfta sadece bayan arkadaşlar görev yapıyordu. Kâğıt üzerinde isimleri olan erkek arkadaşları biz hiç görmedik. Ebubekir Öztürk kendisinin MİT personeli olduğunu ve Iğdır’da gizli bir görevde olduğu, bekâr olduğunu, vakıfta sadece perde görev yaptığını, kızlarla iletişim kurarak bilgi topladığını anlatıyordu. Bu şahıs kod adlarıyla hesaplar açarak bizlerle konuştu. Bana karşı ilgisinin olduğunu söyledi. Birçok arkadaşımız bu kişinin korkusundan yatay geçiş yapıp il değiştirmek zorunda kaldı… Birçok kız hakkında ilişkide bulunduğunu bizlere söyledi.” Kendilerini kimsenin dinlemediğini anlatan B.Ç. “Bu kişi herkesin özel hayatıyla ilgili bilgilere sahip olduğu için kimse bize yardım etmedi. Osman Hoca’nın yanına gittik” dedi.

REKTÖR DANIŞMANI, TÜGVA GENEL MERKEZİNE ŞİKAYET DİLEKÇESİ GÖNDERDİ

Öğrencilerle görüşen Osman Bayraktutan, TÜGVA genel merkezine şikayet dilekçesi gönderdi. Bayraktutan yazısında TÜGVA Iğdır Temsilcisi Ebubekir Öztürk’ün ilahiyat fakültesindeki ve fakülte dışındaki ‘bayan öğrencileri’ nasıl istismar ettiğini bilgi ve belgelerle anlatacağını ifade ediyordu. İl temsilcisinin kendisini MİT elemanı olarak göstererek öğrenciler üzerinde etki ve korku yarattığını anlatarak öğrencileri taciz ederken kullandığı yöntemleri ise şöyle sıraladı:

1- TÜGVA’nın maddi gücünü kullanarak burs verme yoluyla,

2- Yazılım mühendisi olması nedeniyle üniversitedeki başarısız notlara uzaktan erişim sağlayarak değiştirebileceği vaadiyle,

3- İstihbarattan veya gizli görevde olduğunu belirterek karşısındakilere korku iklimi oluşturarak.

4- Ağına düşürmek istediği kişilerin arkadaşlarından öğrendiği sırları kullanarak şantaj yoluyla,

5- Psikolojik baskı ve yöntemleri kullanarak etkileme yoluna gidip, düşünme ve akletme yöntemlerini tıkama yoluyla ağına düşürüp, çıkmasını da engellemektedir.

Osman Bayraktutan öğrencilerden aldığı bilgilere göre, Ebubekir Öztürk’ün sosyal medyada "Ensar Tunç", "Yavuz Erdoğan", "Koray Ak", "Vatan Millet", "Vatan Millet Bayrak", "Canimfedatürkiyem" gibi kod adları kullandığı ve öğrencilerle bu hesaplar üzerindne yazıştığını aktardı.

Şikayet dilekçesinde Ebubekir Öztürk ile ilgili “Bu arkadaş evli ve iki çocuk babası olmasına rağmen kendisini bekar olarak göstermekte olduğunu ve her bir TÜGVA üyesi bayanı farklı açılardan kullandığını gördüm. Eğer dış görünüşü güzel bayansa bizzat kendisini kullanmakta” ifadeleri kullanıldı ve öğrenci anlatımlarından aktarımlar ve çeşitli ekran görüntüleri eklendi.

‘Koray Ak’ kod adını kullanan Ebubekir Öztürk ile B.Ç. isimli öğrencinin yazışmasının ekran görüntüsünü dilekçedeki iddiaya göre; bu mesajlarda Ebubekir Öztürk (Koray Ak adıyla), öğrenciye ‘Bak senden hoşlanıyorum’ yazıyor. ‘Uff abi dalga geçme’ diye yanıt alınca ‘Ne dalgası ya. Bunun dalgası mı olur. Seni gerçekten çok beğeniyorum. Aklımdasın hep’ yazarak ısrar ediyor. Bu öğrenci, daha sonra Ebubekir Öztürk’e gönderdiği mesajda evli ve çocuğu olduğunu öğrendiğini anlatıyor. ‘Seni tanıdığım, abi dediğim güne lanet ediyorum’ yazıyor.

Ortaya atılan iddiaya göre, Osman Bayraktutan "Eğer üye bayanlar güzel değilse, başka hoşlandığı güzel bayanları ayarlaması için aracı olarak kullandığına şahit oldum” dedi ve bununla ilgili yazışma örnekleri sundu. Çok sayıda taciz ve flörte içeren yazışma da şikayet dosyasına eklendi.

'ENSAR VAKFI GİBİ OLMASIN' DENİLEREK ÜZERİ KAPATILDI

Gazeteci Timur Soykan, olayın hangi gerekçeyle örtbas edildiğine dair ise şunları paylaştı:

Öğrenci B.Ç. şöyle diyordu:

“Biz bu olayı, Ensar’daki gibi bir durum olmaması için sustuk ve bastırmaya çalıştık. Ancak, yeni gelen öğrencilere de aynı şekilde bir girişimde bulununca biz bunları anlatmaya başladık.”

Erzurum İmam Hatipler Koordinatörü Tekin Pınar da skandal ile ilgili özetle şunları söylemişti:

“Osman Bayraktutan’dan olayı öğrendim. Bu işin basına çıkması durumunda vakfın başındaki Bilal bey de zarar görür. Belgelere inanmayarak mağdur olan kişilerle konuştum. Bu kişi birçok kız öğrencimizi kullanmış ve flört etmiştir… Iğdır küçük bir yer mağdur kız çocukları korkularından kimseye durumu anlatamamışlar. Üniversite de görev yapan hocalar Ebubekir Öztürk’ten korktukları için çekiniyorlar.”

Osman Bayraktutan'ın da Ensar Vakfı olayını hatırlatarak yaşananların sır kalması gerektiğini şu sözlerle anlatıyordu:

 “Endişemiz şu ki, ‘Ensar Vakfı’nın bir kendini bilmezi tarafından yapılan eylem’ neticesinde hem Vakfa hem de Cumhurbaşkanımıza söylenenler ortadayken, TÜGVA gibi, Cumhurbaşkanımızın bizzat oğlunun kurduğu ve kendisinin de azami derece önem verip desteklediği bu vakfın adının ahlaki zafiyet noktasında dibe vurmuş bir insan tarafından lekelenmesidir. Kısa vadede, bu konunun basına ve diğer art niyetli kişilerin bilgisine yansımadan çözüme kavuşturulması elzemdir.”

Gazeteci Timur Soykan ayrıca, Bayraktutan’ın dilekçesinin sonunda TÜGVA'YA arazi vereceklerini belirttiğini de paylaştı:

“Konu halledildikten sonra İlahiyat Fakültesi derneğimiz bünyesinde bulunan ve şuan Yurt yapması için Diyanetten yardım talebinde bulunduğumuz altı (6) dönüm arazimizi protokol çerçevesinde TÜGVA’ya vereceğimizi beyan eder saygılar sunarım.”

Fotoğraf: Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) logosu

İlgili haberler
Bu çağrı hepimize: Ezgi Alya için adalet!

3 Temmuz’da torpilin, tanıdıkların katilleri kurtarmasına, cezasızlıkla ödüllendirilmelerine izin ve...

12 yaşında bir çocuğun yaşamına son vermesi ne kad...

Tarikat evinde intihar ettiği öne sürülen 12 yaşındaki Dakak’ın ölümünün arkasında çokça soru var…

Defalarca eski eşinin saldırılarına maruz kalan Dr...

Boşandığı eşi tarafından defalarca saldırıya uğramasına rağmen saldırganın serbest bırakıldığını dil...