Emek Partisi (EMEP), Manisa’da seçim çalışmalarını, Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği binasında gerçekleştirdiği toplantıyla başlattı.
Toplantıya, Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerdeki çatı partisi Yeşil Sol Parti listesinden EMEP’in Manisa milletvekili adayı olan Gülsüm Çolak’ın yanı sıra EMEP MYK Üyesi Gürsoy Turan ve Gülsüm Çolak’ın ailesi ile parti üye ve yöneticileri katıldı.
‘İŞÇİ SINIFINI AŞAĞI GÖRENLERLE EMEP ARASINDA FARK VAR’
Toplantıda konuşan Gülsüm Çolak, EMEP’in teklifinden onur duyduğunu dile getirdi. Soma’da mücadelenin devamlılığını sağlamak, kalıcı bir örgütlenme kurmak için elinden geleni yapacağını söyleyen Çolak, katliamın hesabını sormak için yürüttükleri mücadelenin kendilerini EMEP ile tanıştırmasından dolayı da mutlu olduğunu ifade etti. Çolak, “Emekçiyi aşağı gören, yanımızda görünen ancak mücadelemizi baskılamaya çalışanlarla bugün anlıyoruz ki Emek Partisi arasında fark var” dedi.
‘SAFIMIZ İŞÇİ SINIFININ SAFIDIR’
Toplantıda söz alan EMEP MYK üyesi Gürsoy Turan da “Cumhuriyetin ikinci yüzyılında herkesin kritik önemine vurgu yaptığı 14 Mayıs seçimleri, tek adam rejimine dur demek için önemli bir seçim. Ancak cumhuriyetin ikinci yüzyılını belirleyecek tek etken bu değildir. Seçimler nasıl biterse bitsin geleceği belirleyecek emek ile sermaye arasındaki mücadele olacaktır. Cumhuriyetin kuruluşunda Türk milleti sınıfsız, imtiyazsız, ayrımsız zümre kavramlarıyla tanımlanırken, emek sermaye bölünmesi ve sınıflar mücadelesinin perdelenmesi amaçlanıyordu. Toplumsal gerçekliğe, bilime aykırı bu tez sonrasındaki her gelişmede, bu tezin düzmeceliği görünür oldu” dedi. Turan, bu gerçeğin 15-16 Haziran benzeri büyük işçi direnişlerinde olduğu gibi darbelerde ve her siyasal olayda daha fazla görünür olduğunu ifade etti.
Soma’daki “hadi hadi” çalışma düzenine, sermayenin kâr hırsı ve aç gözlülüğüne dikkat çeken Turan, iktidarın sömürünün katmerleşmesi ve şirketlerin büyümesi için emre amade işbirliği sonucu 301 işçinin göz göre göre ölüme itildiğini belirtti.
Soma Katliamı sonrası madencilerin ve ailelerinin hak arama mücadelesinin ve davanın sonunda verilen kararın, sınıf ayrımını ve iktidarın bu ayrımdaki safını bütün çıplaklığıyla gözler önüne serdiğini vurgulayan Turan, “6 Şubat’ta yaşanan depremde bile vinç kiralamaya parası yetenler yakınlarının ölüsüne ulaşabildi. Yoksulları yalnız, çaresiz bırakan devlet ise depremde çadır sattı. Bu bize bir tarafta ezenlerin, diğer tarafta ezilenlerin olduğu bir sınıf gerçekliğini anlatıyor. Emek Partisi olarak bizim safımız ezilenlerin, işçi sınıfının safı” ifadelerini kullandı.
GÜLSÜM ÇOLAK KİMDİR?
Gülsüm Çolak, 1970 yılında doğdu. Somalı olan Çolak, 5 çocuklu bir ailenin son çocuğu. Babası maden emekçisi, annesi ise tarım işçisiydi. Oğlu Uğur Çolak’ı 13 Mayıs 2014 Soma Katliamı’nda kaybeden Çolak, yıllarca Soma Katliamı davasının takipçisi oldu. 301’in hesabını sormak için adalet arayışını asla bırakmayan Çolak’ın eşi İsmail Çolak Soma 301 Madenciler Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin Başkanı iken kendisi de derneğin üyesi. Çolak, maden emekçilerinin, hakları verilmeyen tarım işçilerinin, ev emekçisi kadınların sesi olmak için Emek Partisinin önerisiyle Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi listelerinden Manisa milletvekili adayı oldu.
Fotoğraf: EMEP
İlgili haberler
Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca, Antep’te kadınla...
Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca kadınlarla buluştu: ‘Bizim için hayatı değiştirmek gibi bi...
Yeşil Sol Parti Antep'te ilk seçim bürosunu açtı:...
Antep'ten Yeşil Sol Parti'nin 1. sıra milletvekili adayı olan, Yayın Kurulu Üyemiz Sevda Karaca, ilk...
Kadınların kürsüsünün bir ayağı Meclise, Meclis ka...
İşçi emekçi kadınların sesini yükseltmek, eşit, özgür, barış içinde, güvenceli bir hayatı kurmak içi...
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.