Kadınlar zamlara öfkeli: Çocuğumu ben değil, başkaları okutuyor!
İzmir Bornova'da Atatürk Mahallesinden kadınlar zamlara isyan etti: Bu nasıl adalet? Başkaları çocuklarımı okutuyor. Geçinemiyorum. Sarayda yaşamakla olmuyor, fakir fukaranın adaletini sorun!

İzmir Bornova'da Atatürk Mahallesi halkı zamları protesto etti. Pazar yeri girişinde yapılan açıklama önce yürüyüş yapan mahalleli, “Yapılan zamlar geri alınsın”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Krizin yükü patronlara” sloganları attı. Yürüyüş sırasında çevredeki yurttaşlar da alkışlayarak eyleme destek verdi. Okunan basın açıklaması sonrası eyleme katılan mahalle halkından kadınlar zamlara isyan etti. İşçi emeklisi bir kadın, kirayı, ev masraflarını karşılayamadığını, çocuğunu kendisinin okutamadığını söyleyerek isyan etti: “Çocuğumu başkaları okutuyor. Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Nerede adalet? Saraylarda oturmakla olmuyor! Ben aldığım 2 bin 500 lira ile kira mı vereyim, fatura mı ödeyim, çocuk mu okutayım? Bu nasıl adalet! Hakkımız helal etmiyorum. Pazara gidiyorum, evime hiçbir şey alamıyorum.”

‘ÇÖZÜM BİRLEŞME, BİRLİKTE HAREKETE GEÇMEK’

Basın açıklamasını okuyan mahalleliler şöyle seslendi: "Yoksulluk sınırının altında geliri olan ya da hiç geliri olmayan haneler için doğal gaz, su, elektrik, telefon ve internet derhal ücretsiz olmalı. Sadece elektrikte değil, temel tüketim mallarında KDV ve ÖTV tamamen ve derhal kaldırılmalı. Enerji tekelleri, bütün bu soygunun faturasını, bedelini ödemeli. Ayrıca servetten vergi düzenlemesine geçilmeli bütün bu tekeller ve şirketler için vergiler arttırılmalı. Yapılan tüm zamlar derhal geri alınmalı. Haksız bir biçimde faturalarla halktan alınanlar geri verilmeli. Elektrik, doğal gaz ve su kesintilerinden doğan bütün zararlar karşılanmalı. AKP iktidarının ülkeyi içine sürüklediği yıkım politikalarına karşı sadece burada değil bulunduğumuz her yerde zamlara, ücretlerin düşüklüğüne karşı ek zam talepleriyle herkesi birleşmeye, örgütlenmeye, harekete geçmeye davet ediyoruz”

Fotoğraf-Video: Evrensel

İlgili haberler
Düşük zamma karşı iş bırakan Darinda Çorap işçiler...

Darinda Çorap işçileri, düşük zam dayatmasına karşı üretimi durdurdu. İşçiler Kod 49 ile işten atıld...

Karşıyaka’da zamları konuştuğumuz kadınlar: Bir ar...

Zamların hayatlarına nasıl yansıdığını konuştuğumuz Karşıyaka’da kadınlar, her şeyden kısarak yaşama...

Zamla gelen zamla gidiyor!

İşe gidip gelirken kadınların sohbetlerine kulak misafiri oluyorum, yaşadıkları ekonomik sıkıntıyı a...