Gebze Belediyesinden bakım evine yüzde 80 zam
Gebze Belediyesinin TÜİK enflasyon oranını da artan çocuk bakım evi merkezi zammına veliler tepki gösterdi.

AKP'li Gebze Belediyesi, muhalefetin itirazlarına rağmen kreş ücretlerinden nikâh salonlarına, piknik alanı kiralamalarından Gebze Kültür Merkezi’nin kiralama bedeline kadar birçok kaleme rekor düzeyde zam yaptı. Yapılan zamlar Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) açıkladığı enflasyon oranlarını da aştı, vatandaşın tepkisini çekti.

YÜZDE 234’ÜN ÜZERİNDE ZAM VAR!

Güzide Bebek ve Çocuk Bakım Evi hizmetlerine yüzde 80, Hünkâr Çayırı piknik alanı için kiralama bedeline yüzde 100, nikâh işlemleri yüzde 150 oranında zamlandı. En yüksek zam, yüzde 234 ile Gebze Kültür Merkezi’nin hafta içi kiralama bedelinde oldu. Çocuğunu Güzide Bebek ve Çocuk Bakım Evi'ne gönderen bir veli, "Daha uygun diye çocuğumu belediyenin kreşine vermiştim, şimdi perişanım" dedi.

"MAAŞIMIN YARISINDAN FAZLASI KREŞE GİDECEK"

Çocuğunu Güzide Bebek ve Çocuk Bakım Evi'ne gönderen bir veli gazetemize konuştu. Kreşe Ocak ve Haziran aylarında yılda iki kez zam yapıldığını aktaran veli, "Şimdi asgari ücrete ara zam yapmayacaklarını bu Hükümet söylüyor ama bu Hükümetin partisine bağlı Gebze Belediyesi'nde kreş ücretlerine ara zam yapıldı. Hem de yüzde 80 oranında zam yapıldı. Biz maaşlarımıza bu kadar zam alamazken, kreşe nasıl bu zammı yaparlar? Ben asgari ücretin bir tık üstü alıyorum. Aldığım 20 bin lira maaşın yarısından fazlasını kreşe vermek zorundayım. Çünkü Fatih Devlet Hastanesinde çalışıyorum, taşeron işçiyim. Aldığım maaş ortada, geçim derdi ortada, kira ortada, gıdaya gelen zamlar ortada ama bir de yetmezmiş gibi kreşe gelen zamla ne yapacağımızı şaşırdık. Zam olur da bu kadar olmaz, bu kadar vicdansızlık olmaz"

"ZAMLARIN GERİ ALINMASINI İSTİYORUZ"

Bir başka veli ise, yerel seçimler öncesi "Türkiye'nin ilk 7/24 kreşi Güzide Çocuk Kreşi Gebze’de açıldı" diyerek reklam yapıldığını belirtti. Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız her şeyin en iyisine ve en güzeline layık. Güzide Bebek ve Çocuk Bakım Evimizde ilk kayıtlarımızı aldık, hayırlı uğurlu olsun" diyerek kreşin açılışını duyurduğunu hatırlatan veli, "Her şey seçim içinmiş, seçimden sonra zamlar yağmur gibi yağdı. Biz vatandaşı düşünen yok. Seçim vakti gelip oy istiyorlar, ondan sonra yüzümüze bakan yok. Seçimi tekrar kazandılar ve zam üstüne zam yaptılar. Hani bizim maaşlarımıza gelecek zamlar, nerede? Nasıl olacak böyle bilmiyorum, herkes zor durumda. Velilerin bulunduğu sosyal medya gruplarında da tartışıyoruz. Herkes tepki gösteriyor, bu kadar da olmaz diyor. Kamu kurumu olan belediyelerin daha uygun fiyat uygulaması gerekiyor. Bu fiyatlara biz özelde hizmet almıyoruz ki, belediyeden hizmet alıyoruz. Bu kararın geri alınmasını istiyoruz" dedi.

Güzide 7/24 Bebek ve Çocuk Bakım Evi Ücretleri:
Gündüz bakım 0-36 ay: yüzde 80 oranında zamlanarak 7.500 TL'den 13.500 TL'ye,
Gündüz bakım 37-66 ay: yüzde 80 oranında zamlanarak 6.300 TL'den 11.350 TL'ye,
Vardiyalı bakım hizmeti: yüzde 80 oranında zamlanarak 8.800 TL'den 15.850 TL'ye çıkarıldı.

Kolaj: Canva pro