GÜNDEM

EMEP Milletvekili Sevda Karaca Milli Eğitim Bakanına sordu: Hayalet öğrenciler nerede?

EMEP Milletvekili ve dergimizin yayın kurulu üyesi Sevda Karaca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e eğitimden alıkonulan kız çocuklarını sordu.

Film değil gerçek: ‘En alttakiler’in konteyner kent hikayeleri

“21m²’lik bu alanda hane içi mahremiyet hayal olmuş durumda. Konteynerler dip dibe olduğundan herhangi birinde olan bir sesin diğer konteynerlerde duyulmaması imkansız.”

EMEP Milletvekili Karaca: 'Tasarruf diyerek sağlık emekçisinin hakkını gasbedenlere karşı bir aradayız'

Dergimizin yayın kurulu üyesi EMEP Milletvekili Sevda Karaca, SES'in hemşirelik mesleğinin sorunlarını gündem etmek için bir araya geldiği Sağlık Bakanlığı önünde sağlık emekçileriyle buluştu

SES'li hemşireler Sağlık Bakanlığı önünde buluştu: 'Neden sorunlarımız görmezden geliniyor'

SES'li hemşireler, yaşadıkları mesleki sorunları gündem etmek için Sağlık Bakanlığı önünde buluştu. SES yöneticileri ve sağlık emekçileri yaşanan sorunlara dikkat çekti.

Maarif Modeli eğitimi bilimden, sorgulama yeteneğinden 'sadeleştirme' modeli

Laik ve bilimsel eğitimin kırıntılarını ortadan kaldırmayı hedefleyen bu eğitim modeli, oldu bittiyle dayatılamaz.

Türkçe dışında ana dili olan kadınlar dillerini konuşamıyor

Sosyo Politik'in araştırmasına göre kadınların "sokakta/sosyal hayatta" ana dilinde daha az konuştuğu belirtilen araştırmada, çocukları için ana dilinde eğitim talep edenlerin oranı yüzde 98,4.

Tacizle suçlanan lise müdürü başka okula tayin edildi

Geçmişte AKP'nin milletvekili aday adayı olan, eski Milli Eğitim Bakanı ve AKP Grup Başkanı Güler ile yakınlığı bulunan müdür hakkında taciz soruşturması açıldı, iki soruşturmada da işlem yapılmadı

'Kamera kaydı yok' denilerek beraat eden baba istismarı itiraf etti

Öz kızını istismar etmekten hakkında dava açılan ve 2022'de 'tanık ve kamera kaydı' olmaması sebebiyle beraat eden Hakan P., mahkemeye istismarı itiraf eden dilekçe gönderdi.

İktidar Anneler Günü'nü kutladı kadınlar tepki gösterdi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Anneler Günü'nü annelere övgüler yağdırarak kutladı. Peki anneler bu övgülerin karşılığını devletten görüyor mu?

Yeniden Refah'tan ikinci kez nafaka karşıtı kanun teklifi

Yeniden Refah Partisi yeniden nafaka hakkının sınırlandırılması için kanun teklifi verdi. Teklifte her zamanki bahanelerin üzerine bir de nafaka hakkının şiddete neden olduğu iddiası eklendi.

EMEP Milletvekili Karaca: 'Annelere sözümüz mücadele gücümüz!'

EMEP Antep Milletvekili Sevda Karaca Anneler Günü vesilesiyle iktidarın eşitsizlik ve adaletsizliklerin üzerini anneliği kutsallaştırarak örtmeye çalışmasını eleştirerek mücadele çağrısı yaptı.

Çocuk sahibi kadınlar hayatından memnun değil

İPA'nın yaptığı araştırmaya göre İstanbul'da yaşayan ve çocuk sahibi olan kadınların üçte ikisi çalışamıyor. Çalışamayan kadıların yaşam memnuniyeti oranı yüzde 4,6 iken çalışan kadınların yüzde 4,4.

Hemşireler Günü'nde hemşirelerin talebi: ‘Meslek tanımımız yapılsın’

Elazığ Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesinde çalışan hemşireler, hemşiriler gününde pasta ve kek değil taleplerinin dinlenmesini istiyor: İş güvenliği ve can güvenliği istiyoruz

9. Yargı Paketi: Kadını aileye hapset, Anayasa’yı ihlal et

AKP iktidarı, çok açık yasa ihlal ederek kadının sadece kendi soyadını kullanmasının aile bütünlüğüne zarar vereceğini söylüyor, kadının bu hakkını kullanmasını engelliyor.

‘Aile meclisi’ Güneş Yıldıztan’ın ölüm fermanını vermiş

Kendisinden 7 yıldır haber alınamayan Güneş Yıldıztan’ın, kocasını aldattığı iddiasıyla aile tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

10 Mayıs eylemlerinin ardından Ümraniye'den öğretmenler yazdı

Kadın öğretmenler 'Eğitimde şiddete hayır' demek için sokağa çıktı, eylemlerin ardından İstanbul Ümraniye'den eğitimciler izlenimlerini Ekmek ve Gül ile paylaştı.

Manisa ve Mersin'de kadın cinayeti

Manisa ve Mersin'de iki kadın evli oldukları erkekler tarafından katledildi.

Sarayköylü kadınlar JES'e karşı toprağına, havasına sahip çıkmak için buluştu

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde halk, gerçekleşen jeotermal patlamanın ardından 11 gündür JES çukurunun kapatılmaması, gerekli önlemlerin alınmamış olmasını protesto etti.

'Diyanet bastırdı, MEB dağıttı, müftülük propagandasını yaptı'

ÇEDES kapsamında Diyanet’in yayınlandığı ilkokul çocuklarına dağıtılan bir kitapta, ayetler eşliğinde seçim propagandası yapıldı.

Kadın öğretmenler 'Eğitimde şiddete hayır' demek için sokakta

İstanbul Eyüp’te bir öğrenci tarafından öldürülen öğretmen İbrahim Oktugan için binlerce öğretmen yürüdü. Kadın öğretmenler de yürüyüşlerde yoğun katılımla en önde yer aldı.