Cezaevindeki Öznur Efeoğulları’ndan kadınlara: Korkmayın, susmayın
47 yıl boyunca şiddetine maruz kaldığı Osman Efeoğulları’nı ölmemek için öldürmek zorunda kalan Öznur Efeoğulları, 25 Kasım'da kadınlara, ‘Sakın korkmayın, utanmayın, susmayın’ mesajı gönderdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Adana’ya giderek erkek şiddetine ve tacizine maruz kalan kadınlarla ve aileleriyle buluştu.

Biçer’in buluştuğu kadınlardan biri de kendine 47 yıl boyunca şiddet uygulayan eşi Osman Efeoğulları’nı ölmemek için öldürmek zorunda kalan Öznur Efeoğulları oldu. Kozan M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Öznur Efeoğulları da kadınlara 25 Kasım mesajı gönderdi.

KADINLARA 25 KASIM MESAJI

Hakkında henüz iddianame hazırlanmayan Efeoğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Sevgili kadınlar. 47 yıl süren evliliğim boyunca dayak yemeden bir gün geçirmedim. Ölüm tehditleri nedeniyle boşanamadım, korktum, etrafımdan utandım. Siz sakın korkmayın. Utanmayın, susmayın. Asıl utanması gerekenler siz değilsiniz. Utanması gerekenler, bizlere şiddeti, eziyeti yapanlardır. Ben bunu çok geç anladım. Tüm kadınları adalete olan inancımla selamlıyorum. Özgür günlerde görüşmek üzere.”

Haber-Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Ahh! Gülizar içimizi yaktın!

25 Kasım bildirisi dağıtırken, bildiri alan Hatice abla anlatıyor Gülizar’ın neresinden tutsan şidde...