Aylin Sözer davasının dördüncü duruşması görüldü
29 Aralık 2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer davasının 4. duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görüldü.

29 Aralık 2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Aylin Sözer davasının 4. duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görüldü.

Duruşmada çeşitli kurumlardan istenen belgelerin adli tatil nedeniyle ibraz edilmemesinden dolayı sanık Kemal Ayyıldız'ın tutuklu halinin devamına ve duruşmanın 1 Kasım 2022'e ertelenmesine karar verildi.

ÜÇÜNCÜ DURUŞMADA NE OLMUŞTU?
Duruşmada davacının avukatı yaptığı savunmada: "zanlının defalarca evin etrafında keşif yapması ve olay gününden önce evin etrafında dolaşmasını WhatsApp yazışmaları üzerinden gördük. 15 adet kesici delici alet yarası, boğazlama ve 9 adet kesik söz konusu. Bu yüzden tasarlanmış, planlanmış ve hunharca işlenmiş bir cinayet olduğunun altını çiziyoruz." demişti.
Kararın çıkacağı beklenen davada savcı ve hakimlerin değişmiş olmasının sonucunda mütalaa verilmemiş, sanığın bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu halinin devamına karar verilmişti.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Nilay Sözer: Sadece Aylin Sözer için değil tüm kad...

Dr. Aylin Sözer davasının 4.duruşması bugün görülecek. Uzun süredir ablası için adalet mücadelesi ve...

Aylin Sözer davasının üçüncü duruşması görüldü

29 Aralık 2020'de öldürülen İstanbul Aydın Üniversitesinde öğretim üyesi Dr. Aylin Sözer davasının 3...

‘Aylin Hocamızın davasının takipçisi olacağız’

Dr. Öğr. Üy. Aylin Sözer’in davasının ikinci duruşmasının görülmesi üzerine İAÜ Kadın Araştırmaları...