Antalya Kadın Platformu: Kadınları sindiremeyecek, korkutamayacaksınız!
Antalya Kadın Platformu kadınları ganimet olarak gören zihniyete ve Prof Muttalip Kutluk Özgüven’in çocuk istismarını meşrulaştıran sözlerine karşı açıklama yaptı. Kadınlar ‘Susmayacağız’ dedi.

Antalya Kadın Platformu, 30 Nisan-1 Mayıs 2020 tarihinde, sosyal medya hesaplarından Berna Laçin, Nevşin Mengü, Figen Yüksekdağ, Feyza Altun ve Canan Kaftancıoğlu’nun tehdit edilmesi ve Prof. Muttalip Kutluk Özgüven’in 12-17 yaş arası kız çocuklarının doğurmak için ideal yaş ve bedene sahip kadınlar olduğunu söylemesi üzerine basın açıklaması gerçekleştirdi. Kadınlar Cumhuriyet Savcılarına seslenerek “Nefret suçuna ve kız çocuklarının bedenleri üzerinden yürütülen sapkın çağrılara ortak olacak mısınız?” dedi. 

Antalya Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Devrim Mol, kız çocuklarının yaşamını işgal alanı görme cesaretinin 18 yıllık iktidar politikalarından alındığını vurgulayarak “Kız çocuklarına yönelik cinsiyet kalıp yargılarını pekiştiren ve onların eğitimlerine engel olan, sağlıklarını tehlikeye atan ve onları şiddet ve yoksulluk riskine maruz bırakan toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bir yansımasıdır. Aynı zamanda LGBTİ+’lara yönelik iktidar eliyle üretilen şiddet dili her gün katlanarak artıyor. Diyanet cuma hutbelerinde homofobik söylemlerde bulunuyor, gerici çevreler tarafından hedef gösteriliyor” dedi.

‘DAHA DA GÜÇLENEREK HER YERDE OLACAĞIZ’
Kız çocuklarına yönelen sapkın zihniyetlerin karşısında durulmazsa kadınların hedef haline geleceğini belirten Mol “Kadına düşman güruha ve sapkın zihniyetlere cevabımız var: Nefret söylemleriniz, tehditleriniz, çocuklarımızın hayatlarına pervasız müdahale hamleleriniz kadın dayanışmasının gücünü asla zayıflatamayacak.Susturamayacak, sindiremeyecek, korkutamayacaksınız. Alışın, daha da güçlenerek her yerde olacağız” diye konuştu.

Türkiye toplumuna karşı adaleti tesis etme vazifesi bulunan Cumhuriyet Savcılarına, İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere kadınlara, LGBTİ+ bireylere ve çocuklara karşı nefret ve istismar suçlarını yasaklayan tüm uluslararası sözleşmeleri, Anayasa’yı ve Türk Ceza Kanunu’nu uygulamakla yükümlü olduklarını hatırlatan Mol “Sizleri görevinizi yerine getirmeye çağırıyor ve burada isimlerini anmaktan utanç duyduğumuz bu güruh hakkında suç duyurusunda bulunuyor ve göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.


İlgili haberler
Kadın hukukçular: Kadınları ganimet gören zihniyet...

DİH üyesi kadın avukatlar açıklama yaparak, ‘Kadınları ganimet olarak paylaşan zihniyete teslim olma...

İstanbul Aydın Üniversitesi, Muttalip Kutluk Özgüv...

İstanbul Aydın Üniversitesi, bir televizyon programında 12-17 yaşındaki kız çocuklarının ‘mükemmel v...

Öğretim üyesi, Akit TV’de çocuk istismarını savund...

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, Akit TV’de 12-17 yaşın...