işyerinde şiddet
Üç metal işçisi kadının hikayesini ortaklaştıran şey, çocukluktan yetişkinliğe maruz kaldıkları şiddet. 'Böyle gitmez' direncini onlara veren ise kurdukları dayanışma, birbirlerine uzattıkları el...
Her 25 Kasım yaklaşırken şirketler şiddete 'ne kadar karşı oldukları' konusunda açıklamalar yapıyor. Bu yıl da Sabancı Vakfı ve TÜSİAD ortaklığında Ev İçi Şiddete Karşı Şirketler Ağı kuruldu...
Belediyelerde çalışan kadınlar işyerlerinde maruz kaldığı şiddetin farkında mı, neler yaşıyor, yaşadıkları şiddetin üstesinden nasıl geliyorlar sorularına birlikte cevap aradık…
Farplas, ETF Tekstil, Asen Alüminyum, Acarsoy Tekstil... Kadınlar pek çok engellere rağmen ama bir yandan da bu engellere karşı direnişlerde dümene geçiyor.
Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi: Meslektaşımıza uygulanan şiddette sorumluluğu bulunan kişilerin gereken cezayı almaları için tüm hukuksal yöntemleri uygulayacağız.
Seyidoğlu patronun şiddetine maruz kaldığını iddia eden Gıda Mühendisi Tülay Arslan Torun Ekmek ve Gül’e konuştu: Susmayacağım, hukuk çerçevesinde hakkımı arayacağım. Bir sonrası ölüm mü olmalı?
ILO 190 kadın işçilere ne sağlıyor, işveren ve hükümetlere nasıl sorumluluklar yüklüyor? Sözleşmenin hazırlık sürecinde yer alan Prof.Dr. Kadriye Bakırcı ile sözleşmenin önemini ve kapsamını konuştuk.
İstanbul Sözleşmesi, işyerinde de şiddetin önlenmesi bakımından bir araç. İşyerinde kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın engellenmesi için esas olan ise işçi kadınların örgütlülüğü.
Kadına şiddet öldürme olaylarıyla en üst boyutuna erişiyor, peki en düşük ücretli, en korunmasız işlerde yoksulluğa mahkum olarak, üstüne üstlük cinsel tacize uğrayarak çalışmak?
Haklarını isteyen tekstil işçisi Meya Kara'yı darbeden patron özür diledi ve Kara'nın tüm alacaklarını ödedi.
Geçinebilecek bir ücret, haklarını kullanabilecekleri sağlıklı bir çalışma yaşamı, işsizlikten korkmadan çalışmak, örgütlenme hakkı, kendini güvende hissetmek, kendine zaman ayırabileceği bir hayat!
İşyerinde tacize uğrayan kadın işçinin şikâyette bulunması işten çıkarılmasına gerekçe olamaz. İşveren tacize karşı önlem almakla yükümlüdür.
Sermayenin niyeti malum; işçi pazarını kendince disipline etmek için kadınları, çalışma yaşamının daha güvencesiz, daha esnek, daha ucuz hale getirilmesi için bir “araç” olarak kullanıyor.
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN
Editörden
Bültenimize abone olun!
E-posta listesine kayıt oldunuz.