Hukuk

Diyarbakır ve Van Barosu: Hukuk kadınları koruyabilecek durumda değil

Hukukun kadınları koruyabilecek durumda olmadığını söyleyen Avukat Atalay, kadınların taleplerini sıraladı. Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu ise kazanımlardan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Hakkını hukuk yoluyla arayabilirsin ama paran varsa

Adalet hizmetlerinden yararlanmanın yüksek maliyetlere ulaşması, ekonomik anlamda güçsüz ya da elverişsiz durumda bulunan bireyler bakımından hak arama hürriyetinin kısıtlanması sonucunu doğuruyor

Yargıdaki ‘karnından sıpayı, sırtından sopayı’ bakış açısının milenyum sürümleri

İstanbul Sözleşmesi’nin bir gecede ve bir kişinin kararı, yıllar önce Çankırı’daki 'Kavga evliliğin tadı tuzudur' ve 'sıpalı sopalı' yaklaşımın bugüne yansıması.

Cinsiyetçiliğin her tür zorunu yaşana Avukat Emile Kempin-Spyri

Sistemin cinsiyetçiliğinden nasibi alanlardan biri Emile Kempin-Spyri. Ömrü boyunca avukatlık mesleğini yapabilmek için mücadele etti, mesleğini yapamadan yoksulluk içinde yaşamını yitirdi.

Kadının soyadı yok!

‘Sadece yaşamak değil; insanca, adımızla, varlığımızla, her alanda eşit haklarımızla yaşamak hakkımız. Var olanı korumanın yanında; daha da fazlasını talep etmek söke söke almak da görevimiz.’

29 Ocak 1850| Alman hukukçu Marie Raschke doğdu

Marie Raschke, kadın hakları mücadelesinden asla vazgeçmedi. 1897’de ‘Okullarda zorunlu ders olarak hukuk bilimini tanıtmanın gerekliliği’ konulu çalışmayı hazırladı.

Avukat Selin Nakıpoğlu: Yasaların uygulanmamasını kadınlar canlarıyla ödüyor

Dünya Ekonomik Forumunun 2020 Cinsiyet Eşitliği Raporunda Türkiye’nin notunun ‘en kötü’. Av. Selin Nakıpoğlu, iktidarın şiddetle mücadele ediyor‘muş’ gibi yapmaktan öteye gitmesi gerektiğini söyledi.

Baroların bağımsızlığının tehdidi kadın ve çocukları nasıl etkiler?

Kadınlar ve çocuklarla ilgili raporlar hazırlayan, hukuksuzluklara karşı mücadele veren baroların kadın ve çocuk hakları merkezinde görev yapan kadın avukatlar, baroların tehdit edilmesine tepkili.

‘8 Mart’a giderken konuştuklarımız ve konuşamadıklarımız’a dair...

Kadıköy’de kadınlar, cinselliğe dair iki oturumlu atölye gerçekleştirdi. Seks, toplumsal cinsiyet, cinsel yönelim gibi kavramlardan cinsellik ve hukuk, sağlık alanlarına kadar tartışmalar yapıldı.

Kravata değil iyileşemeyen yaralara bak!

Kadınlara yönelik şiddetin, yeni cinayetlerin ve cinsel suçların önünü; cezasızlık, adaletsizlik, iyi hal indirimleri ve eşitsizlik açıyor!

GÜNÜN HUKUKÇUSU: Şirin Ebadi

İnsan hakları alanında büyük çalışmalara imza atan bir kadın olan Shirin Ebadi tarihin ilk Nobel Barış Ödüllü hukukçusu.. İngiltere’de yaşayan Ebadi, çalışmalarına hâlâ devam ediyor.

Şiddet karşısında hukuk ve uygulamaları

Hukuk, eğitim, sağlık, medya, istihdam, sosyal hizmetler gibi birçok alanda eş zamanlı tedbir alınması, kararlılık, kadına yönelik şiddetle mücadelenin vazgeçilmez unsurlarından.

GÜNÜN HAKKI: Yıllık ücretli izin nedir, nasıl kullanılır?

En çok yaz aylarında ihtiyaç duyuyoruz yıllık izinlerimizi kullanmaya... Peki nedir bu yıllık izin, hangi şartlara göre verilir işçilere? Cevapları burada...

Hekim evlat edindi, verilmeyen annelik izni yargıdan döndü

Adana’da bir aile hekimi çocuk evlat edindi. Annelik izni talep eden hekime yönetmelikte böyle bir izin olmadığı aktarıldı. Hekim bu duruma karşı dava açarken izin verilmeme işlemi yargıdan döndü.

Avukatınız Cevaplıyor: Ücretli doğum izni hakkı...

Bir kadın işçinin sorusu: "Çalıştığım fabrikada işe başladıktan kısa bir süre sonra hamile olduğumu öğrendim. Ücretli doğum iznine ayrılabilir miyim?