Yeşil Sol Parti, Antep’te ikinci kadın seçim bürosunu açtı: Biz kadınlar buradayız!
Yeşil Sol Parti Gaziantep kadın milletvekili adayları eşliğinde ikinci kadın seçim bürosu Akdere’de açıldı.

Antep Akdere’de Yeşil Sol Parti kadın seçim bürosu açılışında konuşan milletvekili adayları, “Ne şiddete ne de yoksulluğa katlanacak halimiz var. Buradan ilan ediyoruz. Karşımızda adalet zübükleri, en gerici ittifaklarla kadınlara, kız çocuklarına hakaret edenlere karşı buradayız” dedi.

Yeşil Sol Parti Gaziantep kadın milletvekili adayları eşliğinde ikinci kadın seçim bürosu Akdere’de açıldı.

Akdere kadın seçim büro açılışında konuşan Yayın Kurulu üyemiz, Emek Partisi'nin Yeşil Sol Parti listelerinden Gaziantep Milletvekili adayı Sevda Karaca, “Bu şehrin her yerinde kadınların zılgıt sesleri olacak, onlara buradan gösterelim mi? Bu zılgıtlar neden yükselecek hatırlatalım. Bu ülkede sokakta kahkaha atamaz diyenler vardı? Neşemizle, kahkahamızla buradayız. Bu ülkede kadınlar hamile sokağa çıkamaz diyenler vardı? Arkasından 3 çocuk doğurun deyip bizi eve kapatmak isteyenler vardı. Çocuğumuz ve eşlerimizle burada mıyız? Bu ülkede işsizlik ve yoksulluğun kadınlar yüzünden olduğunu söylüyorlar. ‘Kadınlar iş aramasa işsizlik olmaz’ diyerek bizimle dalga geçenler vardı. Bizimle, yoksuluğumuzla dalga geçemeyeceklerini hatırlatalım onlara alkışlarımızla, bizi kuru soğana muhtaç edenlere gösterelim” diyerek sözlerine başladı.

‘YETTİ BİZİM KÜLFETLERİMİZ’

Kadınların felaket ve savaşların yükünü çektiklerini aktaran Karaca, “Biz kadınlar bütün felaketlerin külfetleri omuzlarımızda taşıdık bu zamana kadar, halen taşımaya devam edeceksiniz diyorlar. Burada külfet isteyen var mı? Bizim külfetimiz çocuklarımızı okula gönderirken bir dilim ekmeği beslenme çantasına koyamamaktır. Bizim külfetimiz çocuklarımız okullarında anadilini konuşamayıp eve geldiklerinde gözyaşı dökmeleriydi. Bizim külfetimiz bu savaş ortamında kaynaklar silahlara harcanırken hastaneye giderken sıra bulamamaktır. Bizim külfetimiz aynı zamanda gençliğimiz geleceğinden umut duymadığı için yanımızda, toprağımızda ve evimizde kalmayıp yurt dışına köle işçi olarak gönderilmesidir. Yetti bizim külfetimiz” diye konuştu.

‘BU SEÇİM KADINLARIN KIZ KARDEŞİLİK KÖPRÜSÜNÜ BÜYÜTTÜĞÜ BİR SEÇİM OLACAK’

Kadınların ne şiddete ne de yoksulluğa artık katlanacaklarını ifade eden Karaca, “Karşımızda sabık adalet bakanı var. Karşımızda kadınları ikinci sınıf vatandaş görenler var. Karşımızda bizi köle haline getirmek isteyenler var. Karşımızda yoksulluğumuza yoksulluk katmamızı isteyenler var. Ne şiddete ne de yoksulluğa katlanacak halimiz var. Buradan ilan ediyoruz. Karşımızda adalet zübükleri, en gerici ittifaklarla kadınlara, kız çocuklarına hakaret edenlere karşı buradayız. Bizim sayemizde anaokullarında ekmek, aş veriyorlar. Fazlasında var gözümüz çünkü hakkımızdır. Deprem döneminde kadınlara bir bardak suyu, çocuklara bir paket bisküviyi çok görenlere karşı ülkenin dört bir yanında kız kardeşlik köprüsü örmeyi başardık. Bu seçim kadınların kız kardeşlik köprüsünü büyüttüğü, patronların değil emekçilerin, yoksulların, gençlerin ülkesi olsun diye mücadele edeceğimiz bir seçim olacak. Kimse bizi gözaltılarla, operasyonlarla yol arkadaşlarımızı mücadelen kopararak cezaevine kapatmakla tehdit etmesin, burada kadınlar, gençler var” dedi.

‘BU KADINLARIN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİDİR’

Ardından konuşan milletvekili adayı Songül Koçdağ ise gözaltılara dikkat çekerek, “Kadınlar, gençler ve avukatlara yapılan baskınlar sonucunda gözaltındalar. Ancak bizler mücadeleye devam edeceğiz. Daha demokratik, özgür bir yaşamı hep birlikte var edeceğiz. Sesimizi öyle bir çıkaralım ki bizden korksunlar. Bu kadınların ve gençlerin özgürlük mücadelesidir” diye konuştu.

Milletvekili adayı Dilan Güler de mücadele vurgusu yaparak, “Kürt, Türk ayrımı yapmadan bu zulmü durdurmak için Yeşil Sol Parti’ye şans verin” dedi.

‘REJİMLERİ BİTECEK, BİLİYORLAR’

Aday Fatma Bayındır Özgür ise “Sadece oyumuza sahip çıkmıyoruz, sandıklarımıza da sahip çıkıyoruz. Seçim bürolarımıza çocuğumuzla ekmeğimizle gelip sahip çıkın” diye konuşurken bir diğer aday Aysima Mihriban Mehtap Arslan da “Diyarbakır’da basın açıklaması sonrasında akıbeti belli olmayan Serhat Eren nerede diye sormak istiyorum. Bizden ne kadar korkuyorlar biliyor musunuz? Çevrenize bir bakın. Siz ölürken, şiddete uğrarken yanınızda olmayanlar şimdi buradalar” dedi.

Aday Elif Yalçın ise, “Dün Diyarbakır’da kadın büromuza silahlı saldırı gerçekleştirildi. Bunun nedeni biz kadınların her şeyi değiştireceğini bildikleri için korkuyorlar. Şiddet ve dayaklar hiç bitmiyor, ama rejimleri bitecek onu biliyorlar. Bunu değiştirmeliyiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
AKP’nin 21 yılında kadınlar-1 | Sağlık hizmetinden...

Beyannameyi okuyunca akıllarda şu soru beliriyor: Cumhurbaşkanı iktidarda olduğu süre boyunca yapmad...

2023 kadın milletvekili adayları anlatıyor...

Bu dosyamızı kadın adaylara ayırıyoruz: Yıllardır kadın mücadelesinin içinde ön saflarda yer almış,...

Antep Başpınar OSB’den seslenen Sevda Karaca: Sarı...

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Sevda Karaca, kentte yüzlerce fabrikanın bulunduğu ve i...