‘Yaşamlarımıza saldırmanıza izin vermeyeceğiz’
Batıkent’te kadınlar, çocuk yaşta evliliklerin affedilmesi ve önünün açılmasıyla ilgili Meclise getirilmesi planlanan yasa tasarısına tepkilerini göstererek basın açıklaması düzenledi.

Batıkent’te kadınlar, çocuk yaşta evliliklerin affedilmesi ve önünün açılmasıyla ilgili Meclise getirilmesi planlanan yasa tasarısına tepkilerini göstererek basın açıklaması düzenledi. Batıkent Meydan’da yapılan açıklamayı okuyan Ayça, “Çocuk ve kadın düşmanı politikalarınızla yaşamlarımıza saldırmanıza izin vermeyeceğiz” dedi. 

‘DEVLETİN GÖREVİ İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAK DEĞİL’
Siyasal İktidarın pandemi sürecini fırsata çevirdiğini söyleyen Ayça, “Bu süreci fırsat bilerek istismarın affını tekrar gündeme getirdiler. Devletin asli ve öncelikli görevi; çocuk istismarını meşrulaştırmak değil çocukların cinsel istismara maruz kaldığı şartları ortadan kaldırmak, koruyucu ve önleyici hizmetleri kurumsallaştırmaktır”dedi.


‘DERHAL İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN’
18 yaş altında “evlilik” denilen şeyin istismar olduğunu vurgulayan Ayça, “Türkiye’nin taraf olduğu İstanbul Sözleşmesi’ne göre devlet zorla evlendirilmelerinin önüne geçmek ve gerekli tedbirler almakla yükümlüdür. Tekrar ediyoruz, bunun aksine hareket etmek suçtur”diye seslendi. “Derhâl İstanbul sözleşmesini uygulayarak çocukların yaşamlarını koruyun”çağrısında bulunan Ayça, “Çocuk ve kadın düşmanı politikalarınızla yaşamlarımıza saldırmanıza izin vermeyeceğiz. Başta kadınlar olmak üzere toplumu çocuk istismarını meşrulaştıracak af tasarılarını gündeme getiren çocuk ve kadın düşmanlarına karşı mücadele etmeye çağırıyoruz”diye konuştu.


İlgili haberler
Çocuk istismarına ‘pandemi’ bahanesiyle işlem yapm...

Çocuğa cinsel saldırıda pandemi bahanesi: Aile saldırıyı şikayet etti, 2 aydır işlem yapılmadı.

Muhalefet partileri ve kadın örgütleri: Çocuk isti...

13 yaşındaki çocukların kendilerini istismar edenlerle evlendirilmesinin önünü açacak tasarı gündemd...

GÜNÜN TEPKİSİ: Drama eğitmeninden çocuk istismarın...

Ayvalık Sanat Derneği Başkanı, Drama Eğitmeni Ayşe Tosunoğlu hazırladığı drama ile çocuk istismarı f...