Siyanürlü altın aramaya karşı eylem: Köyümüzün talan olmasını istemiyoruz
Bursa’nın İnegöl ilçesinde düzenlenen “Şalvar Şenliği”nde kadınlar, siyanürlü altın aramaya karşı eylem yaptı. Kadınlar, köylerinin talan olmaması için sonuna kadar direneceklerini söyledi.

İnegöl’ün kırsal Eymir Mahallesi'nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen "Dede Pilavı", bu yıl kadınların isteği üzerine "Şalvar Şenliği" olarak düzenlendi. Kadınlar şenlikte, Eymir ve Sülüklügöl mahallelerinin dağlık alanlarında ve ormanda özel bir şirket tarafından altın aramasında siyanür kullanılmasına karşı eylem yaptı.

DHA'nın haberine göe Eymir İlkokulu bahçesinde toplanan kadınlar, “Doğamızın ve yaşam alanlarımızın talanına izin vermeyeceğiz” pankartı açtı.


“KÖYÜMÜZÜN TALAN OLUP GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ”

Yapılan açıklamada konuşan mahalleli Ayşe Döğer, “Bu sene etkinliğimizi bir eyleme dönüştürdük. Köyümüzün talan olup, gitmesini istemiyoruz. Hepimiz altın ziynet eşyası takıyoruz. Ama altın olmadan da hayat yaşanabiliyor. Bu etkinlikte olan kadınlarımızın hiçbiri altın takılarını takmadı. Ağaçlar, tarım arazileri, su olmadan hayatın hiçbir anlamı olmaz. Toprağımızın ziyan olmaması için bu zulme dur diyeceğiz. Hayatta hiçbir şey, sağlığımızdan önemli değildir. Sağlığımız ve geleceğimiz için sonuna kadar direneceğiz. Eğer birlik olursak, her şeyi başarabiliriz” dedi.

Fotoğraf: DHA