Sevda Kuş'u katleden komiser Ali Y.'nin ifadesi aylardır alınmıyor
Sevda Kuş'u 15 Şubat 2024 tarihinde öldüren komiser Ali Y.'nin ifadesi cinayetin üzerinden 6 ay geçmesine ve üç duruşma görülmüş olmasına rağmen hâlâ alınamadı.

Edirne’de yaşayan Sevda Kuş 15 Şubat 2024’te, iki yıl önce boşandığı komiser Ali Y. tarafından kızının gözü önünde vurularak öldürülmüştü. 23 Şubat’ta iddianame Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 3 duruşma görüldü ancak cinayetin üzerinden aylar geçmesine rağmen Ali Y. mahkemede hâlâ hiç ifade vermedi. Sevda Kuş cinayeti davasının dördüncü duruşması yarın Edirne Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

"AKIL SAĞLIĞI YERİNDE" RAPORU GELDİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına davayı takip eden Sevda Kuş’un ailesinin avukatı Bilge Çarpıcı sanığın sürekli akıl sağlığının yerinde olmadığına dair rapor almak için çabaladığını, mahkemede ifade vermekten kaçtığını ancak birden fazla kez sağlık bakanlığı il müdürlüğünün akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor verdiğini belirtiyor.

Savcının mütalaa verip davada karar aşamasına geçilebilmesi için sanığın ifadesinin dinlenmesi gerekiyor. Sanık Ali Y.’nin yattığı ruh ve sinir hastalıkları hastanesinden 5 Eylül’de taburcu edilip cezaevine gönderildiğini söyleyen Çarpıcı “Akıl sağlığı bozuk olduğu bahanesini bir perde olarak kullandığını, indirim talep etmek için yaptığını, gelmek istememesinin de bizi bu fikre alıştırmak için olduğunu düşünüyorum” diyor.

"İFADE GECİKTİRİLMEMELİ"

Ali Y.’nin ifadesinin alınmasının geciktirilmesini eleştiren Çarpıcı, “Her türlü imkana, teknolojiye sahip Adalet Bakanlığı. İster hastanede ister cezaevinde SEBGİS aracılığı ile bağlayabilir. Bunun gibi çok elzem olayların bekletilmemesi gerektiğini düşünüyorum. İtiraflar var. Öldürme şüphesi barındırmıyor, öldürmüş olduğu belli. Bu yüzden dava uzamamalı. Sanık ifadesinin ardından savcı mütalaasını açıklayabilir, mütalaa verildiği gün de karar açıklanabilir” dedi. Av. Çarpıcı, Ali Y.’nin avukatlarının pek çok kez tutukluluğun devamı kararının kaldırılması için başvurduğuna da dikkat çekiyor.

TEHDİTLER DOSYADA

Boşanmanın ardından komiser Ali Y’den gelen tehditler üzerine Sevda Kuş’un ailesinden “Bu adam peşimi bırakmıyor” diyerek yardım istediğini söyleyen Çarpıcı, bu tehditlerin dava dosyasında da yer aldığını söyledi. Tehdit mesajları üzerine hakkında disiplin soruşturması da açılan Ali Y. görevinden uzaklaştırılmış olmasına rağmen davada karar çıkmadığı için maaşını belli bir oranda almaya devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

15 Şubat 2024’te komiser Ali Y. iki yıl önce boşandığı Sevda Kuş’u, evine gelip kızı ve komşunun çocuğunun gözü önünde ateşli silahla öldürmüştü. Ali Y. soruşturma sürecindeki ifadelerinde kıskançlığı gerekçe göstererek “şok etkisinde” olduğunu iddia etmişti. Dava sürecinin başlamasının ardından akıl sağlığının bozuk olduğuna ilişkin birden fazla kez rapor alma başvurusunda bulundu, mahkemede savunma vermedi.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Sevda Kuş adlı kadın polis boşandığı komiser taraf...

Edirne'de, polis memuru Sevda Kuş 2 yıl önce boşandığı komiser Ali Y. tarafından vurularak öldürüldü...