Sette tacize yapım şirketinden açıklama
Dizi setinde, rol arkadaşı Efecan Şenolsun tarafından taciz edildiğini ve yapım şirketinin hiçbir şey yapmadığını açıklamayan Elit İşcan’ın açıklamasından 2 gün sonra yapım şirketinden açıklama geldi.

‘Yaşamayanlar’ isimli internet dizisinin oyuncusu Elit İşcan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, rol arkadaşı oyuncu Efecan Şenolsun tarafından tacize uğradığını ve yapım ekibinin duruma ilişkin herhangi bir şey yapmadığını belirtmişti. Yapım şirketi bu paylaşımdan iki gün sonra açıklama yaptı.

‘İHTARNAME GÖNDERDİK’
Yapım şirketinden yapılan açıklama şöyle:
Yapımcılığını üstlenmiş olduğumuz ‘Yaşamayanlar’ isimli internet dizimizin çekimleri esnasında, oyuncularımızdan Sayın Elit İşcan , rol arkadaşı Sayın Efecan Şenolsun’un, sette kendisine yönelik gayri ahlaki sözler sarf ederek uygunsuz nitelikte davranışlar gösterdiğini yapım ekibi ve bizlerle paylaşmıştır.
Bu çerçevede, olayın yaşandığı günden bu yana, yapımcı şirketler olarak sorumluluk ve yükümlülüklerimizin gerekliklerini yerine getirdik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, bundan 45 gün önce Sayın Efecan Şenolsun’a, sözleşmesi kapsamında sette alkollü olarak bulunmak ve uygunsuz davranışlar sergilemekle ilgili bir ihtarname göndererek hukuki prosedürleri gerçekleştirdik ve gerekli yaptırımları işlettik.
Son olarak Sayın İşcan’ın yaşadığını belirttiği mağduriyete karşı yanında olduğumuzu, Türk Ceza Hukuku ilkelerinin gereği olarak, bizatihi başlattığı suç duyurusu ile ilgili olarak, yargı otoriteleri tarafından yürütülecek yasal süreci yakinen takip ediyor olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız.

EFECAN ŞENOLSUN KABUL ETMİYOR
Konuyla ilgili açıklama yapan Efecan Şenolsun da “Kamuoyu yaratmak için gerçek dışı şeyler anlatmaya başladı. Asıl 5 aydır bana taciz ve mobbing yapıldı. Kamuoyundan hukuksal süreç tamamlanana kadar duyarlı olmalarını ve bana karşı başlatılan linç kampanyasına iştirak etmemelerini rica ediyorum” dedi.

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: İşyerinde şiddet dünya kadınlarının...

Kadınların yaşadığı şiddet ev içi ile sınırlı değil tabii ki. Şiddet kadınların hayatının bütününü ç...

Mor Yapımcılar: Adı tacize karışmış isimlere filml...

Yasak Elma setinde çalışan bir kadının Talat Bulut’un tacizine uğramasının ardından Mor Yapımcılar i...

Cinsel tacizde bulunan oyuncu Efecan Şenolsun hakk...

‘Yaşayamayanlar’ dizisinin setinde oyuncu Efecan Şenolsun tarafından taciz edilen oyuncu Elit İşcan...