Samsun'da 9 öğrenciye cinsel istismardan tutuklanan öğretmenin başka istismar davası da varmış
Samsun'da 9 öğrenciye cinsel istismardan tutuklanan öğretmenin, dosyası Yargıtayda olan başka bir istismar davasında 25 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Samsun'da 9 öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu için tutuklanan sınıf öğretmeni Yüksel Özkan'ın daha önce de taciz suçuyla yargılandığı davada 25 yıl hapis cezası aldığı ve Yargıtay'a itirazı nedeniyle hukuki sürecin sürdüğü ortaya çıktı.

İlkadım ilçesindeki Kazım Orbay İlkokulu'na geçen yıl atanan sınıf öğretmeni Yüksel Özkan, 9 öğrencisine cinsel saldırı iddiasıyla Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekiplerince gözaltına alınmıştı. Olayın ardından okul önünde toplanan veliler, istismara tepki gösterdi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Özkan, 'cinsel saldırı' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan Yüksel Özkan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BAŞKA BİR İSTİSMAR DAVASINDA 25 YIL HAPİS CEZASI ALMIŞ

DHA'nın haberine göre Yüksel Özkan'ın 2016 yılında Canik ilçesinde bir başka okulda görevliyken öğrencilerine yönelik taciz suçlamasıyla gözaltına alındığı ve tutuklandığı ortaya çıktı. Bir süre cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen Özkan'a, tutuksuz yargılandığı davada 25 yıl hapis cezası verildiği, Yargıtay'a itirazı nedeniyle hukuki sürecin devam ettiği belirtildi.

LİSE ÖĞRENCİSİNE TACİZDEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Yüksel Özkan’ın, 2010 yılında da bir lise öğrencisini taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi.

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...

Çocuk istismarının önüne nasıl geçilir?

Çocuk istismarının ve ihmalinin önüne geçmek için, aileye topluma devletin üzerine hangi görevler dü...

Çocuk istismarını önlemek mümkün!

“Çocuk İstismarı önlenebilir” dosyasının ilk bölümünde öncelikle uzman ve raporlardan derlediklerimi...