Özak direnişi 22. Gününde| İşçiler referandum çağrısı yaptı
Urfa’da Özak Tekstil işçileri, sendikal haklarını elde etmek ve insanca koşullarda çalışmak talebiyle başlattıkları direnişte 22. günü geride bıraktı.

Urfa’da Özak Tekstil işçileri, sendikal haklarını elde etmek ve insanca koşullarda çalışmak talebiyle başlattıkları direnişte 22. günü geride bıraktı. 22. günde fabrika önüne gitmek isteyen direnişte kararlı işçiler, yine jandarma barikatı ile karşılaştı, Organize Sanayi Bölgesine (OSB) alınmadı. İşçiler eylemlerini OSB girişinde yaptı. İşçiler BİRTEK-SEN ile birlikte OSB girişinde bir açıklama gerçekleştirdi.

Açıklamada, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen direniş alanında işçilerle birlikte, Öz İplik-İş ve Özak yönetimine referandum çağrısında bulundu. 22 gündür patronun yanında saf tutanların işçilerin haklı mücadelesini karaladığını ifade eden Türkmen, patron ve Öz İplik-İş kanadından yapılan açıklamalara cevap verdi. Türkiye Barolar Birliğinin yaptığı Özak işçileriyle dayanışma açıklamasını hatırlattı. Türkmen, asıl kanun dışı uygulamaların işçilere hukuksuz şekilde müdahale edenler tarafından yapıldığını dile getirdi.

‘İŞÇİLERE TAZMİNATLARINI ALMALARI İÇİN YALVARIYORLAR’

Fabrika ve Öz İplik-İş kanadından “İşçilerin yasa dışı grev yaptığı ve bu yüzden tazminatsız şekilde işten atılacakları” yönünde yapılan açıklamalara cevap veren Türkmen, “Birincisi bu yaptığımız bir grev değil. İşçilere karşı suç işleyen, işçilere zulüm yapan patrona karşı demokratik ve meşru bir eylem. İkincisi işçi arkadaşlarımızın çoğuna işten atma bildirimi geldi. Neden bir haftadır bütün işçileri arayıp tazminatlarını vermek için yalvarıyorsunuz?” dedi.

‘İŞÇİLERİN İRADESİNİ TANIYACAK BİR OYLAMA’

Öz İplik-İş tarafından BİRTEK-SEN’in yetkisiz sendika olduğuna ilişkin yapılan açıklamalara da cevap veren Türkmen, BİRTEK-SEN’in yetkiyi işçilerin birliğinden ve iradesinden aldığını söyledi. Türkmen, Öz İplik-İş Sendikasına ve Özak yönetimine işçilerin referandum yapması çağrısında bulundu ve şu şekilde konuştu: “Bütün kamuoyunun gözü önünde, bu direnişi takip edenlerin huzurunda bir çağrı yapıyoruz: Eğer bir sendikaysanız, eğer işçilerin iradesine ve tercihine saygı duyuyorsanız, bütün işçileri toplayalım. Direnişe başladığımız tarih olan 27 Kasım’da Özak Tekstil’de çalışıyor görünen bütün işçilerin önüne sandık koyalım. İki tarafa da eşit söz hakkı verelim. Yeri siz belirleyin. İşçi kararını versin. Gizli oy, açık sayım ilkesiyle işçilerin özgür iradesini tanıyan bir oylama yapalım. Eğer Öz İplik-İş ve patron da çıkacak sonuca saygı duyma sözü veriyorsa hodri meydan.”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Direnişin 19. gününde Özak Tekstil işçisi kadınlar...

Urfa’daki Özak Tekstil’e direniş tüm müdahalelere rağmen 19. gününde devam ederken Ekmek ve Gül’e me...

Özak Tekstil direnişinde 19’uncu gün | İşçilerin O...

Urfa’da Özak Tekstil işçilerinin sendikal hakları ve insanca çalışma koşulları için sürdürdükleri di...

Özak Tekstil işçisi kadınlar EMEP’li kadınların da...

Antalya’dan Emek Partili kadınlar direnişteki Özak Tekstil işçileriyle dayanışmak için kendi elleriy...