Muğla'da kadınlar katledilen Senem Kıvrık için yürüdü: Adalet istiyoruz
Muğla'da bir araya gelen kadınlar, boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Senem Kıvrık için yürüdü.

Menteşe Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Muğla'da 26 Ağustos günü boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Senem Kıvrık için basın açıklaması yaptı.

Sınırsızlık Meydanı'nda toplanan kadınlar, "Katledilen kadınlar isyanımızdır" ve "Erkek vuruyor, devlet koruyor" sloganları attı. Kadınlar, bu vahşete sessiz kalmayacaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

Açıklamayı Eğitim Sen Muğla Şubesinden Aslı Ercan okudu. Ercan, Senem Kıvrık'ın daha önce şiddet gördüğü ve bu nedenle uzaklaştırma kararı aldırdığına dikkat çekerek, ataerkil zihniyetin bir kez daha kadına yönelik şiddete sessiz kaldığını vurguladı. "Kadınlar değil katiller korunmaya devam ediliyor" ifadeleriyle tepkisini dile getiren Ercan, kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiğini belirtti.

"HAKALRIMIZ VE HAYATLARIMIZ İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Açıklamada, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı yasanın etkin bir biçimde uygulanması talepleri de yinelendi. "Haklarımız ve hayatlarımız için mücadele etmeye devam edeceğiz" diyen Ercan, kadınların dayanışma ve iradeyle ataerkil zihniyeti değiştireceğini vurguladı.

Söz alan Dilek Bulut ise, "Eğer 6284 sayılı yasa uygulansaydı bu katilin ayağında kelepçe olacaktı ve Senem'i katledemeyecekti. İstanbul Sözleşmesi diye haykırıyorsak ölen kadınların arkasından yas tutmayalım diye, kravat taktığı için iyi hal indirimiyle ceza indirimi almasın diye. Yaşamlarımızı, hayatlarımızı elbet bir gün geri alacağız" dedi.

Açıklama sonrasında kadınlar Muğla Adliyesine yürüyüş gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Evrensel