GÜNDEM

Sağlık Bakanlığı okul yemeğini Strateji Planı'ndan çıkardı

Bir önceki Strateji Planı’na çocuklarda bodurluk ve kronik açlığın azaltılması amacıyla okul yemeği programını ekleyen ancak uygulamayan Sağlık Bakanlığı, okul yemeğini plandan çıkardı.

İstanbul'da bir lisede güvenlik görevlisi 5 çocuğu istismar etti

Avcılar'da bir lisede 12 ayrı suç kaydı bulunan güvenlik görevlisi Hakan Kabak hakkında 15 yaşındaki 5 çocuğu istismar ettiği için dava açıldı. Kabak tutuksuz ve adli kontrol olmadan yargılanıyor.

Ölümü şüpheli olan Sevgi’nin babası:  ‘Kızım Sevgi’nin ölümü aydınlatılsın’

Göğsünden ateşli silahla yaralanması sonucunda hayatını kaybeden Sevgi Eren Koç'un ailesi olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyor.

Bir kitap: Bizim 68

Zamanla her şey unutulur; kişiler, olaylar, iyilik ya da kötülükler, dostluklar veya düşmanlıklar... Fakat kimi olaylarla simgelenmiş isimler vardır ki hiçbir güç onları unutturmaya yetmez

Demirören'den DHA Muhabirine 'Eylem Tok haberini yayınlama' baskısı

Yazar Eylem Tok'un oğlunun bir kişinin ölümüne neden olduğu kazayla ilgili ortaya atılan iddiaya göre Demirören'in eşi Revna Demirören’in şoförü, DHA muhabirine kaza haberini girmeme baskısı yaptı.

Hiranur Vakfı istismar davası 10 Haziran'a ertelendi

Hiranur Vakfı'nda 6 yaşındaki H.K.G.'nin istismarı ile ilgili davada istinafın bozma kararı sonrası yeniden görülen davanın duruşması sanık avukatlarının katılmamaları nedeniyle 10 Haziran'a ertelendi

Ambulansa 'geç kaldın' diyerek saldırıldı; hamile sağlık çalışanı yaralandı

Adana'nın Kozan ilçesinde hasta yakını Y.A., "Geç geldiniz" diyerek kürekle saldırdığı ambulansın camlarını kırdı. Saldırıda hamile sağlık çalışanı, kırılan cam parçaları ile yaralandı.

Dünya Ebeler Günü | SES Bursa: Ebelik yasası isteğimizde ısrar ediyoruz

SES Bursa Şubesi, 5 Mayıs Dünya Ebeler Günü'nde yayınladığı açıklamada, ebelerin çalışırken yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Nisan ayında 32 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun (KCDP) Nisan ayı raporuna göre, 32 kadın katledildi, 13 kadın şüpheli şekilde yaşamını yitirdi.

Gıda işçisi kadınlar: 'Ürettiğimiz reçeli yedirmiyorlar'

"Yan yana otururken hiç konuşmamızı istemiyordu. Sınıftaki çocuklar gibi konuştuğumuzda ayırıyorlar. Doğum günü kutluyorduk iş yerinde, onu bile ortadan kaldırdılar"

Women Press Freedom: Cezaevinde 92 kadın gazeteci var

Women Press Freedom yayınladığı raporda, iktidarların yeni sansür biçiminin gazetecileri hapsetmek olduğunu belirterek; 2024 yılı itibariyle 92 kadın gazetecinin cezaevinde olduğu bilgisini paylaştı.

Kadın gazeteciler: Gazetecilik değil çıplak arama suçtur

Kadın gazeteciler, gözaltına alındıktan sonra tutuklanan MA muhabiri Esra Solin Dal’a Bakırköy Kadın Kapalı Hapishanesinde çıplak arama yapılmasına karşı açıklama yaptı.

En çok kadın ve çocuklara yönelik işlenen suçların haberleri engellendi

Mahkeme tarafından erişim engeli getirilen içeriklerin büyük çoğunluğu cinayet, fiziksel ve psikolojik şiddet, cinsel istismar, tehdit ve zorbalık oldu.

Esra Solin'e yapılan çıplak aramayı protesto etmek için buluşuyoruz

Kadın gazeteciler bu akşam saat 19'da Şişhane Meydanı’nda Esra Solin Dal’a yapılan çıplak arama işkencesini protesto edecek.

Av. Ayşe Özdemir: ‘Çıplak arama hiçbir gerekçe ile meşru kılınamaz’

MA Muhabiri Solin Dal'ın Bakırköy Cezaevine götürülürken uğradığı çıplak aramaya Dal'ın dair avukatı Ayşe Özdemir, bu hukuksuzluğa dair en kısa zamanda suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

1 Mayıs 2024 | Kocaeli: 'Bir tarafta aç çocuklarımız, bir tarafta yat kulübünde ıstakoz yiyenler'

Kocaeli'de Emek ve Demokrasi Platformu ve Hak-İş ayrı ayrı 1 Mayıs kutlaması gerçekleştirdi. Emek ve Demokrasi Platformunun kutlamasında işçi ve emekçilerin ekonomik talepleri ön plana çıktı.

1 Mayıs 2024 | Bursa: 'Vergide adalet istiyoruz'

Türk-İş'in Bursa'ya çağrı yaptığı bölgesel 1 Mayıs mitingi için sendikalardan işçiler Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan yürüyüşün ardından toplandı.

1 Mayıs 2024 | Bölge illerinde işçi ve emekçi kadınlar sokakta

Bölge illerinde kadınlar hakları için 1 Mayıs alanlarına çıktı.

Türkiye'de 1 Mayıs 2024 | İş, ekmek, özgürlük ve barış için kadınlar sokakta

Türkiye'nin dört bir yanında işçi ve emekçi kadınlar 1 Mayıs'ta sokakta.

1 Mayıs 2024 | İstanbul'da 1 Mayıs yasağı

1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü’nde illerde kutlamalar, mitingler ve açıklamalar yapılacak. İstanbul'da Saraçhane Meydanında toplanmalar başladı.