Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Film Festivali’nden logosunu çekti
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'LGBT propagandası' iddiasıyla İstanbul Film Festivali’nden logosunu çekti.

ÜniKuir’in haberine göre; İstanbul Film Festivalini desteklediği için sosyal medyada hedef gösterilen Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ismi artık “Destekçiler” arasında yer almıyor.

17 Nisan’da açılış yapan 43. İstanbul Film Festivalinin sponsorları, iktidar medyası ve sosyal medya kullanıcıları tarafından hedef gösterildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kadıköy ve Beyoğlu belediyelerine de “LGBT Propagandası” yaptığı iddia edilen festivale destek sunduğu için tepki gösterildi.

Festival programında yer alan “…Kadın”, “Carmen’le O Yaz”, “Pet Shop Günleri”, “Geçit” ve “Yurt” gibi filmleri hedef gösteren Yeni Şafak gazetesi; İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen festivalin “LGBT'yi normalleştirmeye” çalıştığını iddia etti. Ankara Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek, Meclis’e seslendi ve festivalin yasaklanması yönünde çağrıda bulundu.

Bakanlık, LGBTİ karşıtı tepkilerin ardından ismini “Destekçiler” listesinden çekti. 18 Nisan’da destekçiler arasında görünen “T.C. Kültür ve Kültür Bakanlığı” logosu artık sitede yer almıyor.

Fotoğraf: iksv

İlgili haberler
Bir Kitap: Anne Kafamda Bit Var

Tarık Akan’ın Anne Kafamda Bit Var eseri ile kitap okuma yolculuğumuz toplumun üzerine ölü topraklar...

Kaybedilen ilk aşkın hikayesi: Gül Mevsimidir

‘Mesaadet, dönüştüğü huysuz ve yaşlı kadın olarak tüm gün bir başına bırakılıyor. İlk aşkını kendi k...

Kendine yeni bir yol çizen kadının hikayesi: Bahar

'Hepinizden önce başlar bizim mesaimiz. Hepiniz uykudayken biz hazırlarız güneşi, günü, baharı. Bilm...