Kadınlar başardı: İstismar zanlısı babaya soruşturma açıldı
Adana’da çocuklarını istismar ettiği ortaya çıkan M.A.K. hakkında sitemizde yer alan haberler ve kadınların ısrarı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu istismara maruz bırakan ve dava süreci boyunca hâlâ bir devlet hastanesinde çalışmaya devam eden M.A.K. hakkında sitemizde yer alan haber sonrası soruşturma başlatıldı.

Adana İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Özer, savcılığa gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

“Ekmek ve Gül isimli internet haber sitesinde 18.02.2020 tarihinde çıkan haberde, Müdürlüğümüze bağlı .... Hastanesinde Elektrik Teknisyeni olarak görev yapan .... TC kimlik numaralı M. A. K.’nın evliliği boyunca eşine şiddet uyguladığı, eşinin açtığı boşanma davası sırasında çocuklarının babaları tarafından istismar edildiği iddia edilmektedir. Elektrik Teknisyeni M. A. K. hakkında yapılacak idari işleme esas olmak üzere, Makamınızca da uygun görülmesi halinde yürütülen soruşturma safahatına ilişkin bilgi ve belgelerin Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunu; Takdirlerinize arz ederim.”


NE OLMUŞTU?
Adana’da yaşayan B.K, 6 yıllık evliliği boyunca sürekli şiddet gördüğü eşi M.A.K’ye 14 Ocak 2019’da boşanma davası açtı. M.A.K, o dönem 5 ve 6 yaşındaki iki çocuğun velayetini almak istemedi. Bunun üzerine B.K’nin avukatı anlaşma protokolü hazırladı ancak M.A.K. bu kez de çocukları almak istediğini söyledi. Dava devam ederken geçici velayeti annelerinde olan çocukları M.A.K, birkaç kez yatılı aldı. Aile mahkemesi çocukların velayetinin kime verileceği hususunda sosyal inceleme raporu düzenlenmesini istedi. Sosyal hizmet uzmanının yaptığı görüşmede çocukların babaları tarafından istismar edildiği ortaya çıktı. 
18 Şubat’ta görülen davada M.A.K, dava sürecindeki tüm delil ve raporlara rağmen yine tutuklanmadı. Ancak davacı anne ile birlikte süreci adım adım takip eden Adana Ekmek ve Gül Grubu ve Adana Kadın Platformunun takibi sonucu zanlı hakkında sağlık müdürlüğü hakkında soruşturma başlatıldı.


İlgili haberler
Savcı boşanmayı ‘husumet’ saydı, istismarcı babayı...

Çocuklarını istismar ettiği, tehditle susturduğu ortaya çıkan baba, savcı tarafından ‘iyi niyetli’ b...

Adana’da kadınlar istismar davasında: Bu dosyanın...

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu istismara maruz bırakan baba, tutuklanmadı, üstelik kamuda...

Adana’da çocuk istismarı faili baba hâlâ çocuk has...

İki çocuğuna istismarda bulunduğu raporlarla ortaya çıkan baba hakkında açılan davada yine tutuklama...